ESPA

Ελευθερία Κοντού, Υπότροφος ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές α’ κύκλου στο εξωτερικό

“Κατάγομαι από τη Νέα Ιωνία Βόλου. Αποφοίτησα από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2011. Συνέχισα τις σπουδές μου στον τομέα των συγκοινωνιολόγων μηχανικών σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Virginia Tech της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Για την πραγματοποίηση του μάστερ μου έλαβα υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έλαβα την πρώτη θέση από πλευρά μοριοδότησης στις επιστήμες μηχανικού με τη διαδικασία της εξατομικευμένης αξιολόγησης για μεταπτυχιακές σπουδές Α’ κύκλου στο εξωτερικό to 2012-2013. Η υποτροφία του ΙΚΥ ήταν καταλυτική για την ακαδημαϊκή και ερευνητική εξέλιξή μου. Κατά τη διάρκεια του μάστερ μου συνεργάστηκα με το γραφείο της συγκοινωνιακής ασφάλειας του Federal Highway Administration Turner Fairbanks Research Center όπου ασχολήθηκα με την ανάπτυξη μεθόδων για την ανάλυση μοτίβων απόσπασης της προσοχής κατά την διάρκεια της οδήγησης. Η μεταπτυχιακή μου διατριβή είχε θέμα την ανάπτυξη οικονομετρικών μοντέλων για την περιγραφή της συμπεριφοράς των χρηστών του συγκοινωνιακού δικτύου της Νέας Υόρκης αμέσως μετά το πέρας του Τυφώνα Σάντυ, που έπληξε την περιοχή τον Οκτώβρη 2012. Το 2014, το επιστημονικό πόστερ του μάστερ μου αναγνωρίστηκε ως ένα από τα δέκα καλύτερα πόστερ φοιτητριών μηχανικών από το Σύλλογο Γυναικών Μηχανικών (Society of Women Engineers) στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Σήμερα είμαι διδακτορική φοιτήτρια στο University of Florida στο Gainesville της Φλόριντα όπου εστιάζει την έρευνά μου στην αλληλεπίδραση συγκοινωνιακών συστημάτων και δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Για το καλοκαίρι του 2015 είμαι ερευνητική βοηθός στο Oak Ridge National Laboratory της πόλης Knoxville του Tενεσί, όπου εργάζομαι πάνω στην μαθηματική μοντελοποίηση της αποδοχής των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων από την αγορά καθώς και τα θετικά κοινωνικά αποτελέσματα της χρήσης των οχημάτων αυτών λόγω μειωμένων περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Έχω δημοσιεύσει την έρευνά μου σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ έχω ενεργή παρουσία και σε διεθνή συνέδρια.

Εύχομαι το ΙΚΥ να συνεχίσει να επιβραβεύει την αριστεία και μέσω υποτροφιών και βραβείων να παροτρύνει τους νέους επιστήμονες να συνεχίσουν την ακαδημαική τους πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το έργο του ΙΚΥ είναι άξιο επαίνων”.

Ευχαριστώ πολύ για την στήριξή σας,

Ελευθερία Κοντού 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss