ESPA

Αποστολία Γουγούση , Υπότροφος για μεταπτυχιακές σπουδές α’ κύκλου στην Ελλάδα, Φοιτήτρια Erasmus

Ονομάζομαι Αποστολία Γουγούση και έγινα μέλος της μεγάλης «οικογένειας» του ΙΚΥ το 2013 όταν επελέγην από το Ίδρυμα ως υπότροφος μεταπτυχιακών σπουδών α’ κύκλου στην Ελλάδα. Βέβαια λίγο νωρίτερα ως φοιτήτρια της Νομικής του Αριστοτελείου είχα ήδη αδράξει την ευκαιρία να σπουδάσω στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία και να βιώσω τη μοναδική εμπειρία της παραμονής στο εξωτερικό και της επαφής με ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα, μέσω του προγράμματος Erasmus.


Όταν, ωστόσο, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο έτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο ΠΜΣ «Πολιτικές και Οικονομικές Σπουδές Σύγχρονης Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης» του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, η φοίτηση μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατέστη δυνατή και ολοκληρώθηκε επιτυχώς χάρη στην άκρως καθοριστική συμβολή του ΙΚΥ. Η εμπειρία ήταν κάτι παραπάνω από εποικοδομητική. Μπροστά μου ανοίχτηκε ένας νέος κόσμος γνώσης που μου έδωσε τη δυνατότητα να εμπλουτίσω το νομικό μου υπόβαθρο και να συνδυάσω τη νομική με την πολιτική και οικονομική επιστήμη, αγγίζοντας ζητήματα σύγχρονα, επίκαιρα και με επίκεντρο πάντα τις περιοχές της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η παρουσία εξαιρετικών ακαδημαϊκών μου έδωσε κίνητρο για περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερη «βουτιά» στη γνώση, ενώ παράλληλα μου δόθηκε η δυνατότητα να ανακαλύψω και να αναδείξω τα ταλέντα μου, να βελτιώσω τις δεξιότητες μου αλλά και να διακριθώ. Έτσι χάρη στη στήριξη του ΙΚΥ όχι μόνο κατάφερα να βραβευθώ δύο φορές κατά τη διάρκεια των σπουδών μου σε αντίστοιχους φοιτητικούς διαγωνισμούς δοκιμίου αλλά και να αποφοιτήσω με άριστα.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ, λοιπόν, με τη σειρά μου το ΙΚΥ για την πολύτιμη υποστήριξη του και να ευχηθώ να συνεχίσει να στηρίζει τους νέους και να βοηθά στην υλοποίηση των ονείρων τους, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε που το έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss