ESPA

13/6/2016 - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό συνέδριο στην Αθήνα για το WBL

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό συνέδριο στην Αθήνα, με θέμα «Εκμάθηση στο χώρο εργασίας. Μια καινοτόμος πρακτική επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με έμφαση στη μαθητεία» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, το οποίο διοργανώθηκε από το ΙΚΥ.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση 280 εκπροσώπων κοινωνικών εταίρων, Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθηγητών ΕΠΑΛ και ΙΕΚ και επαγγελματιών στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στον Πολιτιστικό χώρο «Αθηναΐς», τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, με θέμα «Εκμάθηση στο χώρο εργασίας. Μια καινοτόμος πρακτική επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με έμφαση στη μαθητεία». Με αφορμή τη συμμετοχή της Εθνικής Μονάδας Erasmus+ στο ευρωπαϊκό θεματικό δίκτυο με αντικείμενο το Work Based Learning, το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία δημιουργώντας τη βάση για την ανάπτυξη ενός διαλόγου σχετικά με την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ του κόσμου της εκπαίδευσης και της εργασίας, με στόχο να μειωθεί η αναντιστοιχία προσόντων που παρατηρείται ανάμεσα σε όσα διδάσκονται οι εργαζόμενοι στο τυπικό σύστημα εκπαίδευσης και στις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Ο Πρόεδρος του ΙΚΥ, ομότιμος Καθηγητής Κυριάκος Αθανασίου, στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθυνε, τόνισε την ανάγκη η ημερίδα να αποτελέσει ένα σάλπισμα για τη σημασία της μαθητείας και της εκμάθησης στο χώρο εργασίας. Ως πρακτική, αφορά σε όλο το φάσμα της Εκπαίδευσης και στοιχειοθετεί μια νέα μορφή εκπαίδευσης, η οποία, ενώ συνορεύει με την επαγγελματική, είναι ταυτόχρονα διαφορετική. 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss