ESPA

Μάρκος Δάλλας, Υπότροφος ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές α’ κύκλου στην Ελλάδα, Προπτυχιακός υπότροφος

Ονομάζομαι Μάρκος Δάλλας. Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διπλωματούχος του Διαπανεπιστημιακού – Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών» του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είχα την τιμή και τη χαρά να επιβραβευτώ από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τόσο κατά τις προπτυχιακές μου σπουδές όσο και για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Ειδικότερα, έλαβα βραβείο με χρηματικό έπαθλο για την επίδοση και τη διαγωγή που επέδειξα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, Γ΄ έτος των προπτυχιακών μου σπουδών. Η ενασχόληση μου με τη Διδακτική των Μαθηματικών και η εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας στο συγκεκριμένο ερευνητικό πεδίο, μου έδωσαν την ευκαιρία να αποκτήσω μια πρώτη επαφή με την έρευνα στο χώρο της μαθηματικής εκπαίδευσης.

Η επιθυμία μου να εντρυφήσω σε πτυχές της διδακτικής των μαθηματικών και παράλληλα να αναπτύξω τις ικανότητες μου στην έρευνα στη Διδακτική των Μαθηματικών, με οδήγησαν στην επιλογή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Η ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών μου σπουδών και της διπλωματικής μου εργασίας συγχρηματοδοτήθηκαν μέσω της Πράξης «Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών ΙΚΥ για Μεταπτυχιακές Σπουδές Πρώτου Κύκλου (Μάστερ) ‐ Οριζόντια Πράξη» ακαδ. έτους 2012-2013 του ΕΠΕΔBΜ του ΕΣΠΑ (2007‐2013).

Η υποτροφία που έλαβα ήταν καθοριστική για την ολοκλήρωση των σπουδών μου και κατ' επέκταση της άμεσης επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, το 2013 ευοδώθηκε η προσπάθειά μου για τη δημιουργία της ιστοσελίδας «Μαθηματική Εκπαίδευση» με σκοπό την ενημέρωση για ζητήματα που σχετίζονται με τη μάθηση και τη διδασκαλία των Μαθηματικών κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Κλείνοντας, ευελπιστώ το ΙΚΥ να σταθεί ουραγός στο μέλλον για τη συνέχιση των σπουδών μου σε διδακτορικό επίπεδο και να συνεχίσει να προκηρύσσει υποτροφίες στηρίζοντας τους ανθρώπους που έχουν όραμα και στόχους για ένα καλύτερο αύριο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του ΙΚΥ, οι οποίοι προσπαθούν να εξυπηρετούν και να στηρίζουν τους υποτρόφους.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss