ESPA

School Education Gateway: Η δικτύωση για το Erasmus+ είναι εδώ!

Το School Education Gateway είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης εταίρων και φορέων στο εξωτερικό για τα σχολεία που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν χρηματοδότηση στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+. Η πλατφόρμα, μέσω των διαθέσιμων εργαλείων της, υποστηρίζει τα σχολεία διευκολύνοντας τα ώστε να προετοιμάσουν πιο εύκολα τις αιτήσεις τους.

Για την είσοδο στην πλατφόρμα απαιτείται είτε: α) η δημιουργία λογαριασμού School Education Gateway ή β) χρήση στοιχείων υπάρχoντος λογαριασμού eTwinning.

Τα εργαλεία που προσφέρει το School Education Gateway και είναι στη διάθεση των σχολείων είναι: α) Κατάλογος Σεμιναρίων β) Ευκαιρίες Κινητικότητας γ) Αιτήματα για Στρατηγικές Συμπράξεις

α) Κατάλογος Σεμιναρίων: Πρόκειται για μια βάση εξεύρεσης σεμιναρίων η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικές με προγράμματα διαρθρωμένων μαθημάτων ή σεμινάρια κατάρτισης στο εξωτερικό. Το εργαλείο προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης σεμιναρίων με βάση: το θέμα, την χώρα υποδοχής, τη γλώσσα, το κοινό στο οποίο απευθύνεται κ.α.

β) Ευκαιρίες Κινητικότητας: Η επαγγελματική ανάπτυξη του διδακτικού και άλλων μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων μπορεί να επιτευχθεί και μέσω δραστηριοτήτων όπως: περίοδοι παρακολούθησης/παρατήρησης εργασίας (job shadowing) & διδασκαλίας σε σχολείο ή άλλο φορέα στο εξωτερικό.

Δραστηριότητες αυτού του τύπου συνεισφέρουν στη διεύρυνση της αντίληψης για την εκπαίδευση και εξασφαλίζουν την ανταλλαγή γνώσης και καλών πρακτικών στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης. Στόχος του εργαλείου είναι η διευκόλυνση της δικτύωσης των σχολικών μονάδων τους με τους φορείς υποδοχής στο εξωτερικό.

γ) Αιτήματα για Στρατηγικές Συμπράξεις: Στόχος του εργαλείου είναι η υποστήριξη της υλοποίησης διακρατικών συνεργασιών καθώς και η μεταφορά αλλά και η ανταλλαγή καινοτόμων πρακτικών στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης. Μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου δίνεται η δυνατότητα στις σχολικές μονάδες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ή να αναζητήσουν ευκαιρίες για υλοποίηση μιας Στρατηγικής Σύμπραξης.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

School Education Gateway

Ευρωπαϊκή Εργαλειοθήκη για τα Σχολεία

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss