ESPA

17/2/2014 - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με το νέο Πρόγραμμα της ΕΕ « Erasmus+» , Θεσσαλονίκη

Μετά την εναρκτήρια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, που διοργανώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών πραγματοποίησε με επιτυχία ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με το Πρόγραμμα Erasmus+, το νέο Πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014. Η ημερίδα είχε ως στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο Πρόγραμμα. Περισσότερα από 600 άτομα προσήλθαν για να ενημερωθούν σε θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας.

salonika_erplusnk.jpg
Την εκδήλωσε άνοιξε με χαιρετισμό, η Πρόεδρος του ΙΚΥ, Αν. Καθηγήτρια κα Έφη Μπάσδρα. «Υπάρχει αύριο, είναι αισιόδοξο, είναι ελπιδοφόρο, είναι βασικά εκπαιδευτικό», τόνισε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΙΚΥ. «Το αύριο της χώρας μας, η ανάπτυξη και η πρόοδος θα έρθουν μόνον όταν η εκπαίδευση αποτελέσει κεντρικό σημείο αναφοράς και δράσεων όπως η σημερινή ημερίδα. Είναι αναγκαία η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Το Erasmus+ οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Καρατάσιος, υπογραμμίζοντας ότι: «Το Erasmus+ έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των νέων, την αντιμετώπιση των ποσοστών ανεργίας και την κάλυψη αναγκών σε εργαζομένους με υψηλού βαθμού εξειδίκευση».

Δείτε Εδώ τις Παρουσίασεις

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss