ESPA

27/3/2014- Ημερίδα Ενημέρωσης για το Πρόγραμμα Erasmus+, στα Τρίκαλα

To Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα του Προγράμματος Erasmus+, διοργάνωσε Ημερίδα ενημέρωσης για το Erasmus+, το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020, στα Τρίκαλα, την Πέμπτη στις 27 Μαρτίου 2014, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμπάκας. Πάνω από 350 άτομα από τους χώρους της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Ανώτατης Εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα.

Το ΙΚΥ καλωσόρισε στη Θεσσαλία ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παναγιώτης Γούλας ο οποίος παρουσίασε και την επίδραση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο ΤΕΙ. Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΙΚΥ, Αν. Καθηγήτρια κα Έφη Μπάσδρα η οποία δήλωσε ότι το ΙΚΥ πιστό στη στήριξη της Ελληνικής περιφέρειας επιμένει αποκεντρωμένα ενώ προσέθεσε ότι «το Erasmus+ θα φτάσει ως την πιο απομακρυσμένη γωνία της πατρίδας μας. Επιμένουμε στην ανάπτυξη μέσω της εκπαίδευσης και της Ευρωπαϊκής προοπτικής».

Στη συνέχεια η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών κα Μαρία Νικητάκη απεύθυνε ομιλία σχετικά με το νέο Πρόγραμμα, ενώ ακολούθησαν ομιλίες/ παρουσιάσεις από την Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Ελευθερία Καμενοπούλου με τίτλο: «Σημεία Κλειδιά του Erasmus+» και την Υπεύθυνη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δρ. Ειρήνη Ντρούτσα με τίτλο: Erasmus+: «Κατανοώντας το νέο Πρόγραμμα, τι αλλάζει… τι παραμένει ίδιο…».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παράλληλες συνεδρίες ανά τομέα (σχολική εκπαίδευση, ανώτατη εκπαίδευση και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση), όπου συζητήθηκαν εκτενέστερα οι λεπτομέρειες του προγράμματος. Το ERASMUS+ συνεχίζεται ενισχυμένο κατά 40%, και στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Το νέο Πρόγραμμα συνδυάζει όλα τα σημερινά προγράμματα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νεολαία όπως, μεταξύ άλλων, το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα δια Βίου Μάθηση (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), το πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση» και πέντε προγράμματα διεθνούς συνεργασίας (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink) και τα προγράμματα συνεργασίας με τις βιομηχανικές χώρες.

 


Ανακοίνωση Ημερίδας


Πρόγραμμα Ημερίδας


 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss