Εκτύπωση αυτής της σελίδας

11/11/2014-Διημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ στα Ιωάννινα

To Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα διοργάνωσε Διημερίδα ενημέρωσης για το Erasmus+ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα την Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014.

Την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, στην οποία η κ. Ασπασία Καράμπελα, στέλεχος του ΙΚΥ, ανέπτυξε ζητήματα που άπτονται της ορθής εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) και Χορήγησης του Παραρτήματος Διπλώματος. Τη Συνάντηση συντόνισαν οι Αναπληρωτές Πρύτανη Καθηγητές κ.κ. Θ. Μπάκας και Α. Φωτόπουλος. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Κοσμήτορες των Σχολών, Πρόεδροι των Τμημάτων και Μέλη του Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τις διεθνείς δράσεις του προγράμματος Erasmus+ από τα στελέχη του ΙΚΥ κ.κ. Ελίνα Μαυρογιώργου και Αθανάσιο Καυκαλίδη. Την ενημερωτική εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος του ΙΚΥ Καθηγήτρια κ. Έφη Μπάσδρα και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών κ. Μαίρη Νικητάκη.

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus+ και τις Υποτροφίες του ΙΚΥ, σε συνεδριακό κέντρο των Ιωαννίνων. Τη συνάντηση χαιρέτισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, η Πρόεδρος του ΙΚΥ Καθηγήτρια κ. Έφη Μπάσδρα και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Θεοδώρα Χουλιάρα. Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών κα Μαίρη Νικητάκη απηύθυνε ομιλία σχετικά με το νέο Πρόγραμμα, και ακολούθησε παρουσίαση από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υποτροφιών κα Ελευθερία Καμενοπούλου με τίτλο: « Ευκαιρίες για Υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών». Στη συνέχεια, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης Δρ. Ειρήνη Ντρούτσα μίλησε για «Το Πρόγραμμα Erasmus+: Κατευθύνσεις και Ευκαιρίες». Ακολούθησαν παράλληλες συνεδρίες ανά τομέα (σχολική εκπαίδευση, ανώτατη εκπαίδευση και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση), όπου συζητήθηκαν εκτενέστερα οι επιμέρους δράσεις του προγράμματος.


Πρόγραμμα Ημερίδας