Εκτύπωση αυτής της σελίδας

02/10/2015 - Hμερίδα για την διαχείριση των Εγκεκριμένων Σχεδίων /Βασική Δράση 1 (ΚΑ1) Erasmus+ 2015

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα, διοργάνωσε παράλληλη ενημερωτική ημερίδα για την οικονομική και τεχνική διαχείριση της υλοποίησης των σχεδίων Κινητικότητας της Βασικής Δράσης 1 (ΚΑ1) Erasmus+ για το 2015 για τους τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης.

Την ημερίδα χαιρέτισε η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών κα Μαίρη Νικητάκη. Η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης Δρ. Ειρήνη Ντρούτσα καθώς και τα στελέχη του ΙΚΥ ανέπτυξαν αναλυτικά τα βήματα για τη σωστή διαχείριση και παρακολούθηση των σχεδίων κινητικότητας.

Ακόμα, παρουσιάστηκαν σχέδια κινητικότητας του 2014 τόσο στο τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων όσο και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης. Συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Διαμαντόπουλος, Διευθυντής Δ.ΙΕΚ Πειραιά, παρουσίασε το σχέδιο «Καινοτόμες Τεχνικές Μαγειρικής-Μοριακή Γαστρονομία, που πραγματοποίηση το Δ.ΙΕΚ Πειραιά». Η κα Αναστασία Γκουβατζή, από το Α’ Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) Θεσσαλονίκης, παρουσίασε το σχέδιο «Διαφορετικότητα και ίσες ευκαιρίες για συμμετοχή στην εκπαίδευση – Εγκεκριμένο Σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας Προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων 2014». Ο κ. Δημήτριος Μπούρδας, Διευθυντής – ΣΔΕ Χανίων, παρουσίασε το σχέδιο «Teaching literacy through visual narration ‐ Εγκεκριμένο Σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας Προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων 2014» και η κα Μαρία Θεοφίλη, εκπρόσωπος του ΕΟΠΠΕΠ παρουσίασε «Το πιστοποιητικό κινητικότητας Europass».

Συνολικά 170 άτομα από το χώρο της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης παρακολούθησαν την ενημερωτική ημερίδα, η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Αμαλία την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.

 

Δείτε τις παρουσιάσεις

Erasmus+ Διάδοση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων, ένας τομέας καίριας σημασίας - Μαρία Κελεπούρη