ESPA

Mobility Fair 2016: Η 1η Έκθεση Κινητικότητας στην Ελλάδα

Περισσότερα από 1.500 άτομα επισκέφτηκαν το 1ο Mobility Fair που διοργανώθηκε στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+, το British Council στην Ελλάδα και το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδος (Erasmus Student Network Greece), τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας “Innovathens”, στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Φοιτητές, νέοι επαγγελματίες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολλοί άλλοι πήραν πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό, τις προσφερόμενες υποτροφίες, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και ιδιαίτερα το Erasmus+, τα Θερινά Σχολεία (Summer Schools), τα προγράμματα ανταλλαγής και κατάρτισης, τον Εθελοντισμό και τα Ερευνητικά Προγράμματα, με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

A4 MobilityFair2016Με μια σειρά από ομιλίες, αναλύθηκαν θέματα κινητικότητας, οργανώθηκαν εργαστήρια για μικρότερες ομάδες συμμετεχόντων ενώ υπήρξαν προσωπικές συμβουλευτικές συναντήσεις με φοιτητές, νέους εργαζόμενους, επιστήμονες και ερευνητές για θέματα καριέρας.

Οι συνδιοργανωτές δήλωσαν ότι θα ανταποκριθούν εκ νέου στην ανάγκη για ενημέρωση σε θέματα κινητικότητας, με περισσότερες εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών και ευχαρίστησαν τους δεκάδες εθελοντές που είχαν καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της έκθεσης.

Εκτός των συνδιοργανωτών εκθέτες ήταν: η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο ΟΑΕΔ (EURES), ο ΕΟΠΠΕΠ, το Euraxess- Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Goethe-Institut Athen, η DAAD, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Fulbright Foundation, το ERDIC – Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το EU Careers, η Asset Technology, η AEGEE, η AIESEC, η BEST Athens, η ELSA, η SAFIA, το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων - I.R.T.E.A. Χορηγός τεχνολογίας ήταν η SAMSUNG.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε:

http://mobilityfair2016.esngreece.gr/

www.facebook.com/events/1691684444449329

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του NG Radio για την εκδήλωση.

«Η ιδέα του Erasmus θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική - όχι μόνο για φοιτητές αλλά και για ταξιτζήδες, υδραυλικούς και άλλους εργαζόμενους. Αυτό που εννοώ είναι ότι πρέπει να ζήσουν σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει ν' αφομοιωθούν αναμεταξύ τους.» - Ουμπέρτο Έκο, 2012 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss