ESPA

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για το πρόγραμμα Erasmus+ στην Χίο – 5 Απριλίου 2016

Περισσότεροι από 150 εκπαιδευτικοί, καθηγητές, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλη οργανώσεων, σπουδαστές και επαγγελματίες από διαφορετικά πεδία, δήλωσαν δυναμικά την παρουσία τους την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 στην Χίο, στην Ημερίδα ενημέρωσης για το Erasmus+, για τους Τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ελλάδα.

Η Καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα, Πρόεδρος του ΙΚΥ, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε την εκκίνηση των εργασιών της Ημερίδας. Συγκεκριμένα δήλωσε : "Η Χίος έδειξε πραγματικά ότι είναι ένα νησί το οποίο άξιζε να επισκεφτούμε. Η αθρόα προσέλευση σήμερα μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο της ενημέρωσης για το Erasmus+ σε όλη την Ελλάδα".

Ο Δήμαρχος της Χίου, κ. Μανώλης Βουρνούς, καλωσόρισε το ΙΚΥ στη Χίο λέγοντας «η μεταφορά των καλών πρακτικών που προβλέπεται μέσα από το Erasmus+, η μεγάλη σημασία που δίνεται στην ουσιαστική εκπαίδευση αλλά και η εξωστρέφεια είναι τα σημαντικότερα στοιχεία του Προγράμματος». Στη συνέχεια, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Σταμάτη Κάρματζη, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Παύλος Καλογεράκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης και Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Μαρία Τσάκος" ο οποίος δήλωσε «Αυτό που βοηθάει σε δύσκολες περιπτώσεις την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων είναι η μεστή χαρά και αγάπη των παιδιών που επωφελούνται» . Το λόγο μετά πήρε η κα Ευτυχία Βλυσίδου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, η οποία τόνισε τη χαρά της γιατί φέτος η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο για μια αίτηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+.

Ο κ. Αριστείδης Κελεπερτζής, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, ανέφερε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του «το σύνθημα του Erasmus+, Ανοίγει Δρόμους, Αλλάζει Ζωές,εμείς στη Χίο το ακολουθούμε κατά γράμμα». Στη συνέχεια, ο κ. Κελεπερτζής διάβασε μήνυμα εκ μέρους του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Αριστείδη Καλάργαλη «Είναι γνωστό ότι κάθε επιμορφωτική ή ενημερωτική συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται στην Περιφέρεια, έχει ιδιαίτερη συμβολή και αποτέλεσμα, ειδικά όταν η Περιφέρεια είναι νησιωτική περιοχή».

Τον λόγο ακολούθως πήρε ο Καθηγητής Ανδρέας Ανδρικόπουλος, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο οποίος τόνισε τη σημασία της συμβολής του Erasmus+ στη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου. Ακόμα, ο κ. Γιώργος Περής, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Χίου ανέφερε τη σημασία του Προγράμματος για τους επαγγελματίες της Χίου καθώς η κατάρτιση που αποκτούν μέσα από το Erasmus+ είναι πολύ σημαντική για την σταδιοδρομία τους.

Τέλος, η κα Ειρήνη Ντρούτσα, Προϊσταμένη του Erasmus+, εξήγησε τους λόγους επιτυχίας του Προγράμματος τα πρώτα δυο χρόνια της υλοποίησής του στην Ελλάδα!

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss