ESPA

17/10/2016 - Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων μεταξύ Σχολείων 2016, τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα για τη διαχείριση και παρακολούθηση Σχεδίων της Βασικής Δράσης ΚΑ2/Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων (ΚΑ219) για το έτος 2016, του τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Την ημερίδα χαιρέτισε η κα Μαρία Νικητάκη, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών του ΙΚΥ. Στη συνέχεια, η κα Μαρία Ξαρχουλάκου, συντονίστρια στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης και στελέχη του ΙΚΥ, ανέπτυξαν αναλυτικά τα βήματα για τη σωστή διαχείριση και υλοποίηση σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων αποκλειστικά μεταξύ σχολείων και τους συμβατικούς κανόνες που διέπουν τη Βασική Δράση ΚΑ2 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Η κα Βασιλική Κεχαγιά, Διευθύντρια του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, παρουσίασε στους συμμετέχοντες την εμπειρία της από την υλοποίηση και τις πρακτικές που εφάρμοσε στη διαχείριση του εγκεκριμένου σχεδίου Erasmus+ που υλοποίησε το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων κατά τα έτη 2014-2016.

Συμπληρωματικά των ομιλιών των στελεχών του ΙΚΥ για τη διαχείριση και παρακολούθηση Σχεδίων Βασικής Δράσης 2 Erasmus+, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρώπης για τη Σχολική Εκπαίδευση “School Education Gateway” και αναλύθηκαν τα εργαλεία και οι δυνατότητες που προσφέρει για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Την ημερίδα παρακολουθήσαν πάνω από 100 εκπαιδευτικοί εγκεκριμένων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το έτος 2016. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να επιλύσουν ζητήματα αναφορικά με την οικονομική και τεχνική διαχείριση της υλοποίησης σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων αποκλειστικά μεταξύ σχολείων, σε διαλογική συζήτηση που ακολούθησε μετά το ολοκλήρωση των ομιλιών των στελεχών του ΙΚΥ καθώς και να αναπτύξουν και να ενισχύσουν δίκτυα συνεργασίας μεταξύ τους. Η ημερίδα εντάσσεται στις υποχρεώσεις της Εθνικής Μονάδας για υποστήριξη των δικαιούχων φορέων σχεδίων Erasmus+, αναφορικά με τις συμβατικές και διαχειριστικές τους υποχρεώσεις.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss