ESPA

04/11/2016 -Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων Κινητικότητας Σχολικής Εκπαίδευσης ΚΑ1 2016

Στις 4/11/2016 τo IKY, Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+, πραγματοποίησε τεχνική ημερίδα για τη διαχείριση των εγκεκριμένων σχεδίων της Δράσης 1 «Μαθησιακή Κινητικότητα του προσωπικού της Σχολικής Εκπαίδευσης».

Η Δράση 1 του προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης αφορά σε δυνατότητες συνεχιζόμενης επαγγελματικής επιμόρφωσης, που παρέχει το πρόγραμμα Erasmus+ σε εκπαιδευτικούς δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Στο πλαίσιο αυτό, η ανωτέρω τεχνική ημερίδα αφορούσε στα σχολεία που εγκρίθηκαν για επιχορήγηση στον κύκλο υποβολής αιτήσεων 2016. Περισσότεροι από 110 διευθυντές των σχολείων και υπεύθυνοι για την υλοποίηση των σχεδίων κινητικότητάς τους, συμμετείχαν στην ημερίδα και ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Εθνικής Μονάδας για τις ευκαιρίες που παρέχει η δράση αυτή για το σχολείο, αλλά και για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφή της σύμβασης επιχορήγησης καθώς και για τα επιμέρους διαχειριστικά ζητήματα που άπτονται του κύκλου ζωής των σχεδίων.

Εκτός από τα τεχνικά ζητήματα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάσθηκαν καλές πρακτικές από παλαιότερους δικαιούχους της δράσης, ενώ υπήρξε και αναλυτική παρουσίαση της πλατφόρμας School Education Gateway, που αποτελεί το νέο χώρο δικτύωσης για τη Σχολική Εκπαίδευση στην Ευρώπη και υποστηρίζει το πρόγραμμα Erasmus+. Τέλος, οι συμμετέχοντες στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις ενώ η Εθνική Μονάδα παρείχε οδηγίες και απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα των νέων δικαιούχων.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss