ESPA

10/11/2016 - Ημερίδα για τη διαχείριση των εγκεκριμένων σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων - KA2 Erasmus+ 2016

Την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, Ημερίδα για τη διαχείριση των εγκεκριμένων σχεδίων του 2016 για τη βασική δράση «Στρατηγικές Συμπράξεις ΚΑ2» για όλους τους τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του προγράμματος Erasmus+.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δικαιούχοι φορείς οι οποίοι ενημερώθηκαν ενδελεχώς από τα στελέχη του ΙΚΥ για τους τεχνικούς κανόνες διαχείρισης και άκουσαν συμβουλές και μεθοδολογικές πρακτικές για την ορθή υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των σχεδίων τους. Το λόγο έλαβε πρώτη η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών κα Μαρία Νικητάκη η οποία, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, περιέγραψε το ευρύτερο πλαίσιο της ημερίδας και εισήγαγε τους δικαιούχους στις βασικές αρχές του προγράμματος Erasmus+. Αμέσως μετά, ακολούθησε η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΙΚΥ Δρ. Ειρήνη Ντρούτσα με την ομιλία της σχετικά με την ποιοτική διαχείριση μιας Στρατηγικής Σύμπραξης.

Στη συνέχεια τα στελέχη του ΙΚΥ, αφού ενημέρωσαν διεξοδικά τους δικαιούχους, συγκέντρωσαν ερωτήσεις για όλους τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και δόθηκαν οδηγίες για τη χρήση του Εργαλείου Διαχείρισης Σχεδίων Mobility Tool.

Συμπληρωματικά των στελεχών του ΙΚΥ, την εκδήλωση εμπλούτισαν με τις παρουσιάσεις τους εκπρόσωποι φορέων που έχουν υλοποιήσει με επιτυχία σχέδια ΚΑ2, μεταφέροντας με τον τρόπο αυτό τη δική τους οπτική «από το πεδίο» για την ορθή υλοποίηση ενός σχεδίου ΚΑ2 Erasmus+. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το λόγο έλαβαν η κα Μαρία Κατέχη, από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», η οποία αναφέρθηκε σε βέλτιστες πρακτικές και προκλήσεις που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης ενός σχεδίου ΚΑ2 Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Για τον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η κυρία Αναστασία Μπενέκα, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, παρουσίασε στρατηγικές για την αποτελεσματική διάδοση των αποτελεσμάτων του σχεδίου ΚΑ2 που υλοποίησε το τμήμα ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου. Τέλος, η κυρία Λήδα Στάμου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, ως εκπρόσωπος καλής πρακτικής ενός σχεδίου ΚΑ2 στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, μίλησε για την ανθρωπιστική προσέγγιση στην υλοποίηση των σχεδίων. Αξίζει να επισημανθεί η μαρτυρία που κατέθεσαν επιστημονικοί υπεύθυνοι σχεδίων σχετικά με τον υποστηρικτικό ρόλο της ΕΜΣ/ΙΚΥ προς τους δικαιούχους για το πρόγραμμα ERASMUS+ και η αποτίμηση των συμμετεχόντων σχετικά με την ποιοτική εκπαιδευτική εμπειρία που απέκτησαν συνεργαζόμενοι με την Εθνική Μονάδα. Υπογράμμισαν μάλιστα ότι, το γεγονός αυτό, συνέβαλλε προσθετικά στην επιτυχή υλοποίηση των εγκεκριμένων εκπαιδευτικών έργων τους.

Στο τέλος της ημερίδας, οι δικαιούχοι φορείς είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συζητήσουν με τους Project Managers των Σχεδίων τους.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss