Εκτύπωση αυτής της σελίδας

30/10/2017 - Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ στην Κέρκυρα

rfer4etgxcfry6t54xbfgbdg.jpg

Ημερίδα Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Erasmus+
για τη νέα Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων 2018 για τους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Corfu Palace, Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, Κέρκυρα

separator.png
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε στην Κέρκυρα η Εθνική Μονάδα Erasmus+/ΙΚΥ με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.
Η «Ημερίδα Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Erasmus+ για τη νέα Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων 2018 για τους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Corfu Palace.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι από τοπικές Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , Επαγγελματικά Λύκεια και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης καθώς και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας.
Η ημερίδα ξεκίνησε με το χαιρετισμό που απηύθυνε ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κύριος Κωνσταντίνος Γκούσης.

Η Δρ Ειρήνη Ντρούτσα, Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, συντόνισε την ημερίδα και έδωσε έμφαση σε ό,τι νέο φέρνει το Πρόγραμμα Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.
Η ημερίδα εξελίχθηκε σε δύο μέρη, με το πρώτο μέρος να εστιάζει στο ρόλο της κινητικότητας ως εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης. Τα στελέχη της ΕΜ/ΙΚΥ κος Κων/νος Μαγγιώρος και κα Αλεξάνδρα Μπάκα, ενημέρωσαν το κοινό για τις δυνατότητες κινητικότητας που παρέχονται στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης ΚΑ1 του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ενώ ο κος Γεώργιος Κεφαλλωνίτης, Εκπαιδευτικός στο 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας μετέφερε χρήσιμες πληροφορίες στους συμμετέχοντες αναφορικά με τα στάδια υλοποίησης του σχεδίου "The Virtual School. Δημιουργώντας το ιδανικό Ευρωπαϊκό σχολείο", δίνοντας έμφαση στις εσωτερικές διαδικασίες διαχείρισης που υιοθετήθηκαν για την υλοποίηση του σχεδίου.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας παρουσιάστηκε η Βασική Δράση ΚΑ2 «Στρατηγικές Συμπράξεις» του προγράμματος Erasmus+ από τα στελέχη της ΕΜ/ΙΚΥ.
Η κα Μαρία Αδαμοπούλου παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχει η Δράση ΚΑ2 για τον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης και η κα Κανελλίνα- Ελένη Δαγρέ παρουσίασε παραδείγματα καλών πρακτικών από σχολεία που συνεργάζονται με την Ευρώπη για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση.

Παράλληλα, το στέλεχος κα Κελαϊδή Γεωργία, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους φορείς για τις δυνατότητες που υπάρχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ για τον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Στο τέλος της ημερίδας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα και να λάβουν διευκρινίσεις από τα στελέχη της ΕΜ/ΙΚΥ, αναφορικά με το πρόγραμμα Erasmus+ και τη νέα Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για το 2018.

Η ημερίδα ενημέρωσης και πληροφόρησης για τη νέα Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων 2018  μεταδόθηκε live στα μέσα μαζικής δικτύωσης.
Στο α΄ μέρος εγίνε χαιρετισμός απο τον - κ.Γκούση Κων/νο, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων,
μίλησαν: Δρ.Ειρήνη Ντρούτσα, Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης , «Τι νέο φέρνει το Πρόγραμμα Erasmus+ στη Σχολική Εκπαίδευση»
Κων/νος Μαγγιώρος, Υπεύθυνος Σχεδίων Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης / Βασική Δράση 1, «Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης – Πλαίσιο της Δράσης»
Αλεξάνδρα Μπάκα, Υπεύθυνη Σχεδίων Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης / Βασική Δράση 1«The Virtual School, «Μαθαίνοντας (σ)την Ευρώπη: ο ρόλος της κινητικότητας ως καινοτόμο εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης»
Γεώργιος Κεφαλλωνίτης, Εκπαιδευτικός - 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, Δημιουργώντας το ιδανικό Ευρωπαϊκό σχολείο»
Στο β΄ μέρος μίλησαν : Μαρία Αδαμοπούλου, Υπεύθυνη Σχεδίων Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης / Βασική Δράση 2 «Οι Στρατηγικές Συμπράξεις στη Σχολική Εκπαίδευση»
Κανελλίνα- Ελένη Δαγρέ Υπεύθυνη Σχεδίων Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης / Βασική Δράση 2 «Τα σχολεία συνεργάζονται με την Ευρώπη για την εκπαίδευση και την κατάρτιση, Παραδείγματα Καλών Πρακτικών»

#IKY #Erasmusplus

separator.png

   

separator.png