Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδήλωση για τα 65 χρόνια ΙΚΥ- 30 χρόνια Erasmus+

Στις 15 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση για τα 65 χρόνια ΙΚΥ - 30 χρόνια Erasmus+, στην οποία έδωσε το παρών και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 500 και πλέον άτομα από όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής κοινότητας και παρουσιάστηκαν οι υποτροφίες που χορηγεί το ΙΚΥ για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές, διδακτορικές σπουδές και μεταδιδακτορική έρευνα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης υποτροφιών σε φοιτητές που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, έχει ήδη εκταμιευθεί το συνολικό ποσό των 9.500.000 ευρώ για την καταβολή της υποτροφίας στο 90% των δικαιούχων εκ των 3000 επιλεγέντων φοιτητών- στις αμέσως επόμενες ημέρες επίκειται η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η πληρωμή των υπόλοιπων υποτρόφων. Επιπλέον, σύντομα αναμένεται και η ανακοίνωση του νέου προγράμματος (2017-2018) οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΕΚΟ).

Ο Υπουργός Παιδείας στην εισήγησή του, εξήρε το ρόλο του ΙΚΥ στην ενίσχυση των νέων και οικονομικά αδύναμων φοιτητών, και στη συμβολή του στην προαγωγή της επιστήμης και της έρευνας. Σημείωσε, επίσης, την αμέριστη υποστήριξή του στο ρόλο του ΙΚΥ, ως φορέα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν προγράμματα από τις τρεις βαθμίδες της Εκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν με τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (SOCRATES, LLP, ERASMUS+) και τα οποία ανέδειξαν τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα των προγραμμάτων στο εκπαιδευτικό σύστημα.

#IKY #Erasmusplus