ESPA

01/06/2018 | Ημερίδα αξιοποίησης αποτελεσμάτων με θέμα: «Η επιμόρφωση στην τάξη: το σχολείο διδάσκεται και αλλάζει» στην Θεσσαλονίκη

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ / Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης διοργάνωσε τη Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στη πόλη της Θεσσαλονίκης ημερίδα με θέμα «Η επιμόρφωση στην τάξη: το σχολείο διδάσκεται και αλλάζει».

Την ημερίδα τίμησε με τη παρουσία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ κύριος Κυριάκος Αθανασίου Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, πραγματοποιώντας εναρκτήρια ομιλία ενώ συμμετείχε ενεργά καθόλη τη διάρκεια των εργασιών της ραγματοποιώντας κριτικές παρεμβάσεις.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 150 στελέχη σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης προερχόμενα κυρίως από περιοχές της Βορείου Ελλάδος.
Η ημερίδα με θέμα «Η επιμόρφωση στην τάξη: το σχολείο διδάσκεται και αλλάζει» ήταν η πρώτη που διοργάνωσε η Εθνική Μονάδα Συντονισμού – Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και είχε ως στόχο να δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της Βασικής Δράσης 1 του τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.


Μέσω της ημερίδας, δόθηκε η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς σχολείων που κατά το παρελθόν έχουν υλοποιήσει με επιτυχία σχέδια κινητικότητας (mobility projects) και έχουν εμπλουτίσει τη διδακτική τους πρακτική με την οπτική και τα εργαλεία που τους παρείχε η επιμόρφωση που έλαβαν στο εξωτερικό, να παρουσιάσουν στο κοινό τρόπους τους οποίους χρησιμοποιούν καθώς και τη μεθοδολογία που ακολουθούν όσον αφορά στην πρακτική αξιοποίηση των γνώσεων που αποκόμισαν εντός της σχολικής τάξης.


Απώτερος στόχος της ημερίδας ήταν τα σχολεία που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ή ήδη υλοποιούν προγράμματα Μαθησιακής Κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης να αντιληφθούν ότι βασικός ποιοτικός δείκτης αποτίμησης του αποτελέσματος της επιμόρφωσης είναι η ένταση και η διάρκεια της επίδρασής της στο μαθητικό πληθυσμό.

 

Αποτίμηση αποτελεσμάτων Σχολικών Συμπράξεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια βίου Μάθηση/ Comenius (2007-2013)

 

 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss