ESPA

Ο Πρόεδρος του ΙΚΥ στα Ιωάννινα

 

Με την ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης του 24ου προγράμματος Γλώσσας και Πολιτισμού, που έκλεισε με τελετή αποφοίτησης και γιορτή, ο Πρόεδρος τού Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ, συνοδευόμενος από κλιμάκιο αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών, επισκέφθηκε (26-28 Ιουνίου) τα Ιωάννινα. Το πρωί της 27ης Ιουνίου μετέβη στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού όπου  αναμενόταν από τους 40 σπουδαστές (από 21 χώρες), διοικητικά στελέχη και εκπαιδευτικούς. Τους απηύθυνε  θερμό λόγο και στη συνέχεια προέτρεψε τους σπουδαστές να εκφράσουν  τις  απόψεις τους και να διατυπώσουν βελτιωτικές προτάσεις. Αρκετοί ανταποκρίθηκαν και εκτός από προτάσεις εξέφρασαν και την ευγνωμοσύνη τους στο ΙΚΥ και την Ελληνική Πολιτεία για την ευκαιρία που τους έδωσαν. Κατόπιν έγινε ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου (διδακτήρια, βιβλιοθήκη, κοιτώνες και εστιατόριο).  


Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος μετέβη στην Πρυτανεία όπου τον υποδέχτηκε ο Πρύτανης Γεώργιος Καψάλης με τον οποίο είχε χρήσιμες συνομιλίες  για τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας και του προσφέρθηκε τιμητική πλακέτα. Στις συνομιλίες προσήλθε και ο Αντιπρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης που από το Σεπτέμβριο  αναλαμβάνει την Πρυτανεία.

Το βράδυ, κατά την εορταστική εκδήλωση  στο εστιατόριο “Φηγός” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος και  ο Πρύτανης  απηύθυναν σύντομες ομιλίες εστιάζοντας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προγράμματος. Ακολούθησε πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν   οι σπουδαστές και γέμισε με συγκίνηση τους παρισταμένους. Ο Πρόεδρος είχε και πάλι την ευκαιρία να επικοινωνήσει σε  θερμό κλίμα με τους σπουδαστές. Σε μία δεύτερη σύντομη παρέμβασή του στην απονομή των βεβαιώσεων ανέφερε:


«…θέλω να σχολιάσω  δύο πράγματα, το ένα είναι ότι δεν περίμενα σε μια εποχή που τα πάντα είναι οικονομία και υλισμός ότι θα είχα τόσο μεγάλη συγκίνηση που ένιωσα απόψε. Και το δεύτερο, κατάλαβα ότι οι άνθρωποι μπορεί να είμαστε πολύ διαφορετικοί και ταυτόχρονα πάρα πολύ όμοιοι».


Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι ο Σέρβος σπουδαστής Vukasin Miljkovic σε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Πρόεδρο ανέφερε: 
«κ. Πρόεδρε, σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην Ευρώπη και νομίζω πως δεν υπάρχει και αλλού και θα ήθελα να σας παρακαλέσω εξ ονόματος όλων μας εδώ τέτοια προγράμματα να συνεχιστούν. Ξέρω ότι κάποιες φορές οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά να κάνετε ό, τι μπορείτε για να υπάρχει κάτι τέτοιο. Γιατί μας προσφέρατε περισσότερα από ό, τι θα μπορούσαμε να σας ευχαριστήσουμε.» 
Κατά τη διάρκεια του διαλόγου μεταξύ Πρόεδρου, στελεχών του ΙΚΥ και σπουδαστών, ο Πρόεδρος του ΙΚΥ δεσμεύτηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για συμπληρωματικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει τον 1ο κύκλο. Προς τούτο, ζητήθηκε από τα στελέχη της Υπηρεσίας να ετοιμάσουν σχετική εισήγηση.

 #IKY #Erasmusplus

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss