ESPA

1 & 2 /11/2018 - Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ στη Θεσσαλονίκη

Tεχνική Ημερίδα για την Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων Συμπράξεων Ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων 2018, τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα του ΙΚΥ στη Θεσσαλονίκη για τη Διαχείριση και Παρακολούθηση των σχεδίων Συμπράξεων και Ανταλλαγών μεταξύ σχολείων έτους 2018 στο πλαίσιο του Erasmus+. 


Στελέχη της Υπηρεσίας εδωσαν τις δέουσες “οδηγίες προς ναυτιλομένους”, διευκρινίσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα των συμμετεχόντων οι οποίοι ανήλθαν στον αριθμό των 260 ατόμων.


Έγιναν επίσης δύο παρουσιάσεις από εκπαιδευτικούς για α) την συνέργεια μεταξύ e-Twinning και Erasmus+ και β) την εμπειρία διαχείρισης εγκεκριμένου σχεδίου σχολικού Ιδρύματος.


Ημερίδα Ενημέρωσης για τη Διεθνή Κινητικότητα και τις Κεντρικές Δράσεις στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE).

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού-Ι.Κ.Υ. για τους τομείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, Σχολικής Εκπαίδευσης, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο “Macedonia Palace”, Hμερίδα Ενημέρωσης για τις Διεθνείς Δράσεις Erasmus+ του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης ενόψει της Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων για το έτος 2019.


Την ημερίδα παρακολούθησαν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και γραφεία Erasmus Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, με σημαντική εκπροσώπηση.


Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κατερίνα Νοτοπούλου. Εν συνεχεία ο πρύτανης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Τζιώνας καθώς και ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Δημήτριος Μαδυτινός εξήραν το ρόλο του ΙΚΥ για τη συμβολή του στη διεθνοποίηση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Κατόπιν, ο Πρόεδρος ΔΣ του ΙΚΥ, Ομότιμος Καθηγητής κ. Κυριάκος Αθανασίου έλαβε το λόγο και τόνισε την σπουδαιότητα των διεθνών δράσεων του προγράμματος Erasmus+ για τη προώθηση της διεθνοποίησης και τον εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ακολούθως ο Διευθυντής της Εθνικής Μονάδας κ. Φώτης Αθανασόπουλος εστίασε στο διαχρονικό ρόλο του ΙΚΥ ως Εθνικής Μονάδας των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από την απαρχή τους, κοντά στα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.


Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τα στελέχη του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι οποίες είχαν ως στόχο την εμπεριστατωμένη και αναλυτική πληροφόρηση μελών ΔΕΠ και γενικότερα νέων ερευνητών, σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα μέσω των διεθνών δράσεων. Ειδικότερα, οι παρουσιάσεις αφορούσαν στη Διεθνή Κινητικότητα, στις Στρατηγικές Συμπράξεις, Knowledge Alliances, Capacity Building, European Universities, Erasmus Mundus Joint Master Degrees και Jean Monnet.

 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss