ESPA

Συμμετοχή του ΙΚΥ σε Hμερίδα «Αυτή τη φορά ψηφίζω» στο 1o ΓΕΛ Γλυφάδας

Podium.jpg

 

Το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας, Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πρωτοβουλία  «Αυτή τη φορά ψηφίζω» – “This time I am voting”, πραγματοποίησε Ημερίδα την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 από τις 09:00 έως και τις 13:00 στο Δημαρχείο Γλυφάδας. Μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Μαραγκού, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συμμετείχε με παρουσίαση του στελέχους του Τομέα Προβολής και Αξιοποίησης αποτελεσμάτων Εrasmus+, κ. Άσπας Καράμπελα. 

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για δράσεις που αφορούν στην πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Αυτή τη φορά ψηφίζω» από την εκπρόσωπο του γραφείου του Ε.Κ. στην Ελλάδα, κ. Κατερίνα Θεοφιλοπούλου η οποία, με αφορμή την υποστήριξης της εν λόγω πρωτοβουλίας από εθελοντές, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε συμμετοχή όσον αφορά στον Εθελοντισμό.  Η κ. Φωτεινή Ασδεράκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, και ομάδα φοιτητών της ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς και μαθητές για θέματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ρόλο των ευρωβουλευτών και τη σημασία της συμμετοχής στις ευρωβουλευτικές εκλογές. 

Η κ. Καράμπελα αναφέρθηκε στο διπλό ρόλο του ΙΚΥ ως Εθνικού Φορέα Υποτροφιών και ως Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Επίσης, παρουσίασε τις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ στους νέους, την αξία της συμμετοχής σε προγράμματα κινητικότητας και τόνισε τα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τη συνεργασία στο πλαίσιο των στρατηγικών συμπράξεων. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης και τη βράβευση της μαθήτριας που είχε απαντήσει σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις!

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία «Αυτή τη φορά ψηφίζω» μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.aftitiforapsifizw.eu/ 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss