ESPA

To IKY δίπλα στους Μαθητές της Γ’ Λυκείου, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης, 19 Απριλίου 2019

1photo3.jpg

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, Ομότ. Καθηγητής ΕΚΠΑ Κυριάκος Αθανασίου συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του ΙΚΥ, κ. Φώτιο Κ. Αθανασόπουλο συνομίλησε με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στο βραβευμένο από την Εθνική Μονάδα Erasmus+/IKY ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος του ΙΚΥ στη σταδιοδρομία των φοιτητών Erasmus+ και αναφέρθηκαν οι ευκαιρίες που δίνονται για υποτροφίες σε φοιτητές ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Για όσους μαθητές επιλέξουν να ενταχθούν στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, το πρόγραμμα Erasmus+ δίνει επίσης δυνατότητες κινητικότητας και αναβάθμισης δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

Το ΙΚΥ αποκόμισε το θετικό πνεύμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, την αισιοδοξία που απέπνεαν οι κοινές δράσεις τους και παροτρύνθηκε να συνεχίσει το έργο του και να είναι σύμμαχος της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας

Στο πλαίσιο της Δράσης ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2016’ και μετά από σχετική προκήρυξη, αξιολόγηση και έκδοση αποτελεσμάτων, η Εθνική Μονάδα Erasmus+/ΙΚΥ είχε απονείμει μεταξύ άλλων φορέων ένα εκπαιδευτικό δώρο στη Σχολική Μονάδα στις 17 Δεκεμβρίου 2018. Στο πλαίσιο της απονομής, είχαν παρουσιάστηκαν οι πολυποίκιλες δράσεις και οι προσπάθειες των εκπαιδευτικών οι οποίοι μαζί με τους μαθητές αποτελούν ένα θετικό πρότυπο για την τοπική κοινωνία. Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τη Δράση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2017’ εδώ.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss