ESPA

Διαδικτυακή εκδήλωση διάδοσης αποτελεσμάτων του Πιλοτικού Προγράμματος ROLE MODELS για το σχολικό έτος 2019-2020

rolemodels.zoom.iounios2020.jpg

Στις 12 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση διάδοσης αποτελεσμάτων του Πιλοτικού Προγράμματος ROLE MODELS για το σχολικό έτος 2019-2020 με τη συμμετοχή όσων σχολείων πρόλαβαν χρονικά να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, πριν κλείσουν λόγω της επιδημίας Covid-19. Διευκρινίζεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος στα υπόλοιπα σχολεία έχει λάβει παράταση για το επόμενο σχολικό έτος.

Επτά σχολεία από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, την Ήπειρο και την Κρήτη  παρουσίασαν τη δουλειά τους (Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Δοκού, 11ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Άρτας, 2ο ΕΠΑΛ Δράμας, Εσπερινό ΓΕΛ Ιωαννίνων, 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων). Σε δύο περιπτώσεις (8ο ΔΣ Άρτας και 11ο ΔΣ Χανίων), οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν, περιγράφοντας την εμπειρία συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, ενώ έγινε προβολή βίντεο και παρουσίαση από τους εκπαιδευτικούς των υπόλοιπων σχολείων. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές εμπνεύστηκαν από τα ROLE MODELS από τα οποία πήραν συνέντευξη και έμαθαν μέσα από τη διαδικασία αυτή να πιστεύουν στον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους, ενώ ενισχύθηκε η ενσυναίσθησή τους απέναντι στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι συμμαθητές τους.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση έλαβαν επίσης μέρος η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Καθ. κ. Ε. Καραγιαννοπούλου και τα μέλη κ. Β. Κούτρας για την περιφέρεια Ηπείρου και κ. Θάλεια Δραγώνα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και οι κατά τόπους υπεύθυνες υλοποίησης κ. Τατιάνα Γκάτσα, κ. Λύντια Μίτιτς και κ. Μαρία Παναγιωτάκη. Την ΕΜΣ εκπροσώπησε η συντονίστρια του Τομέα Προβολής και Αξιοποίησης Αποτελεσμάτων Erasmus+, κ. Ελένη Μαυρογιώργου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά μετά από πρόσκληση σχολεία που μετέχουν στο Πρόγραμμα, καθώς και μαθητές από το σπίτι.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss