Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Erasmus Days 2022

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Οι Erasmus Days πραγματοποιούνται για έκτη χρονιά στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου. Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΚΥ υποστηρίζει και φέτος όλους όσοι δραστηριοποιείστε στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης, για να πάρετε μέρος και να συνεισφέρετε στην προβολή του Erasmus+ και των εγκεκριμένων σχεδίων σας.

Το 2021 διοργανώθηκαν περισσότερες από 5.600 εκδηλώσεις σε πάνω από 65 χώρες και 219 στη χώρα μας από φορείς που υλοποίησαν σχέδια στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης.

Ας διοργανώσουμε μαζί για το 2022 περισσότερες.

Τι είναι οι Erasmus Days

Οι Erasmus Days είναι οι δικές σας δράσεις. Είναι οι δράσεις όλων όσοι υλοποιείτε ή παίρνετε μέρος σε εγκεκριμένο σχέδιο.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι:

  • Η προβολή των ευρωπαϊκών αξιών, των πλεονεκτημάτων της κινητικότητας και της συμμετοχής σε ένα εγκεκριμένο σχέδιο.
  • Η ανάδειξη των σχεδίων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Erasmus+ και των αποτελεσμάτων των σχεδίων για συμμετέχοντες και κοινωνία.
  • Η διάδοση των επιτευγμάτων και ο διαμοιρασμός των εμπειριών όσων πήραν μέρος σε σχέδιο Erasmus+ με άλλους συμμετέχοντες, νέους αιτούντες και ευρύ κοινό.
  • Η επικοινωνία μεταξύ φορέων για νέες συνεργασίες.

Ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται σε 3 συγκεκριμένες ημέρες κάθε χρόνο, τα τελευταία 6 χρόνια, και λειτουργούν ως ευκαιρία για την αναδιαμόρφωση και ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης όλων στο πρόγραμμα.

Ενδιαφερόμενοι και ευρύ κοινό, φορείς χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων, επαγγελματίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εντοπίζουν και προβάλλουν τα σχέδια και τις εκδηλώσεις που υλοποιούνται.

Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος

Μπορείτε να πάρετε μέρος φορείς που υλοποιείτε σχέδιο Erasmus+ ή που ολοκληρώσατε την υλοποίησή του κατά τη διάρκεια του 2021.

Οργανώνετε την εκδήλωση που θέλετε και που μπορεί να απευθύνεται στον φορέα σας και τους συμμετέχοντες στο σχέδιο που υλοποιείτε αλλά και στο ευρύ κοινό.

Τι εκδήλωση μπορείτε να οργανώσετε

Το είδος και η μορφή των εκδηλώσεων μπορείτε να επιλέξετε οι ίδιοι. Οργανώνετε τις εκδηλώσεις σύμφωνα με τις δυνατότητες του φορέα σας, τους στόχους του σχεδίου σας, τη φαντασία σας και τις ανάγκες των συμμετεχόντων στο σχέδιό σας.

Η εκδήλωση μπορεί να έχει δραστηριότητες με περιορισμένο κύκλο προσκεκλημένων ή να είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, και να είναι δια ζώσης, εξ αποστάσεως ή και υβριδική.

Δραστηριότητες που μπορείτε να συμπεριλάβετε είναι:

  • Σεμινάρια και εργαστήρια
  • Παρουσιάσεις και εκθέσεις
  • Θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις
  • Συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις
  • Διαγωνισμοί, podcast και διαδικτυακές καμπάνιες
  • Παιχνίδια για παιδιά
  • Επιδείξεις καινοτόμου διδασκαλίας

Εάν εστιάσετε στην προβολή του Erasmus+ σχεδίου σας και τη διάδοση των αποτελεσμάτων του μπορείτε να χρηματοδοτήσετε την εκδήλωση από την επιχορήγηση που έχετε λάβει.

Τι κερδίζετε από τη συμμετοχή σας

Η διοργάνωση των Erasmus Days είναι θεσμός, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια που διοργανώνεται, και αποτελεί ευκαιρία για όλους. Είναι ευκαιρία να:

  • Προωθήσετε τα αποτελέσματα του σχεδίου σας και παραδείγματα καλής πρακτικής.
  • Πάρετε μέρος σε έναν ευρωπαϊκό εορτασμό.
  • Γίνετε εσείς, ο φορέας και το σχέδιό σας ορατοί σε όλη την Ευρώπη.

Για τη συμμετοχή σας και για τη δημιουργία υλικού σχετικού με την εκδήλωση, μπορείτε να βρείτε πακέτο προώθησης σε ψηφιακή μορφή στο τέλος της σελίδας.

Πώς παίρνετε μέρος

Κάνετε, από 9 Μαΐου έως 5 Οκτωβρίου, την εγγραφή της εκδήλωσης που έχετε οργανώσει στο Erasmus Days.

Επιλέγετε I ORGANIZE και συμπληρώνετε τη φόρμα που εμφανίζεται. Συμπληρώνετε πληροφορίες για την εκδήλωση, όπως τίτλο, ημερομηνία και διεύθυνση διεξαγωγής της, και τα προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέγετε από λίστα μορφή και θεματική και ανεβάζετε εικαστικό για τη δραστηριότητα.

Αφού τη συμπληρώσετε, εκπρόσωπος της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού ΙΚΥ εγκρίνει τη δράση που έχετε αναφέρει και λαμβάνετε email επιβεβαίωσης.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα κατά τη συμπλήρωση της φόρμας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., για να σας βοηθήσουμε.

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη διαδικασία διοργάνωσης και τις Erasmus Days, μπορείτε να διαβάσετε και τις συχνές ερωτήσεις στο Erasmus Days.

Πώς προωθείτε τις Erasmus Days

Ο τρόπος που θα επιλέξετε να προωθήσετε τη διοργάνωση Erasmus Days, τη συμμετοχή σας σε αυτήν, το σχέδιο Erasmus+ που υλοποιείτε και γενικότερα το Erasmus+ εξαρτάται από το είδος και τη μορφή της εκδήλωσης που αποφασίζετε να οργανώσετε.

Ανάμεσα στους τρόπους προώθησης που μπορείτε να επιλέξετε είναι:

  • Αναρτήσεις στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεστε.
  • Άρθρα σε εφημερίδες ή περιοδικά, έντυπα ή ηλεκτρονικά, που εκδίδετε.
  • Επικοινωνία με τοπικά και εθνική μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η εμπειρία μας μετά από 6 συνεχόμενες διοργανώσεις Erasmus Days μας έχει δείξει ότι ήταν πολύ επιτυχημένες και δημοσιογράφοι έδειξαν ενδιαφέρον για αυτές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μπορείτε να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο στις σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεστε και να προσθέτετε με ετικέτα -tag- τη σελίδα της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού ΙΚΥ στο Facebook και το LinkedIn.

Μπορείτε να αξιοποιείτε και τα hashtag που έχουμε δημιουργήσει στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ: #ErasmusPlusIKY, #ErasmusPlusGreece, #ErasmusPlus και #ΣυνεχίζουμεErasmus.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε το hashtag #ErasmusDays όταν δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αναζήτηση του hashtag μπορείτε να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επίσης, μπορείτε να προσθέτετε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωσή σας στις σχετικές αναρτήσεις που κάνει η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειριζόμαστε.