ESPA

Συνεργασία ΙΚΥ- Chinese Scholarship Council

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η επίσημη αντιπροσωπεία του Chinese Scholarship Council (CSC) επισκέφτηκε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Αν και νεώτερο κατά πολλά χρόνια από το ΙΚΥ ίδρυμα, αφού ιδρύθηκε το 1996, το ... Κινεζικό ΙΚΥ έχει πολλή μεγάλη δράση και απήχηση στην Κίνα. Το CSC, χορήγει δεκάδες χιλιάδες υποτροφίες τον χρόνο σε Κινέζους φοιτητές για σπουδές στο εξωτερικό και σε ξένους φοιτητές από όλες τις χώρες για σπουδές στην Κίνα και έχει συνάψει σύμφωνα συνεργασίας με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Harvard, MIT, Imperial, Cambrigde, κα.

H Dr. Liu Jinghui, Γενική Γραμματέας του CSC ενημέρωσε ότι για φέτος υπάρχει σχεδιασμός για χορήγηση συνολικά από το CSC περί των 100.000 υποτροφιών. Οι κοι. Li Hong, Διευθυντής των Ευρωπαϊκών Σχέσεων και Liu Chao, Υπεύθυνος Έργων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Σχέσεων ενημέρωσαν για τις διμερείς δράσεις του CSC με την Ευρώπη.

Το ΙΚΥ θα είναι ο σύνδεσμος διάδοσης των πληροφοριών των υποτροφιών του CSC στη χώρα μας. Στην σημαντική αυτή συνάντηση η Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΚΥ Έφη Μπάσδρα και η Γενική Γραμματέας Dr. Jinghui συζήτησαν για τον σχεδιασμό διμερών ανταλλαγών και προγραμμάτων υποτροφιών μεταξύ ΙΚΥ και CSC, καθώς επίσης και για περαιτέρω συνεργασίες που θα προάγουν τις εκπαιδευτικές σχέσεις σε επίπεδο υποτρόφων.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μιου, καθ. Κωνσταντίνο Μπουραζέλη. Η αντιπροσωπεία του CSC στη συνέχεια επισκέφτηκε στα Ιωάννινα τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθ. Γεωρ. Καψάλη και στη Θεσσαλονίκη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου καθ. Περικλή Μήτκα.

Στις φωτογραφίες η Γενική Γραμματέας του CSC Dr. Jinghui, η Πρόεδρος του ΔΣ του IKY αν. καθ. Εφη Μπάσδρα, οι κ. Hong και Chao, μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Κίνας στην χώρα μας και ο Αντιπρύτανης καθ. Μπουραζέλης.

Έκθεση εικόνων

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss