ESPA

Το ΙΚΥ συμμετέχει για 3η συνεχή χρονιά στο Spoudase Festival.

Το Spoudase Festival, η μεγαλύτερη έκθεση Σπουδών σε Ελλάδα και Κύπρο που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 22-23 Ιουνίου, αναμένεται να υποδεχτεί 30.000 επισκέπτες που ενδιαφέρονται για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και για επιμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα είναι παρόν και τις δυο ημέρες για να ενημερώσει δια ζώσης τους επισκέπτες αναφορικά με τις δραστηριότητές του στον τομέα των υποτροφιών και των Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Επιπλέον, το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 20.00 ο Πρόεδρος του ΔΣ, Κυριάκος Αθανασίου, Ομότιμος Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Φραγκίσκος Κολίσης, Ομότιμος Καθηγητής Σχολή Χημικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αρμόδια στελέχη του ΙΚΥ θα παρουσιάσουν τις ευκαιρίες και δυνατότητες για τους νέους από τα Προγράμματα που υλοποιεί, τη διασύνδεση των Υποτρόφων του ΙΚΥ με την ελληνική αγορά εργασίας, αλλά και τις ευκαιρίες και δυνατότητες στην Ανώτατη Εκπαίδευση μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+.

Από το 1951 έως και σήμερα, το ΙΚΥ, ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών, χορηγεί υποτροφίες και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας. Αξιολογώντας τις ανάγκες κάθε εποχής, μελετά προσεκτικά, σχεδιάζει, προκηρύσσει και υλοποιεί προγράμματα υποτροφιών και οικονομικές ενισχύσεις για όλους τους κύκλους σπουδών.

Στο Spoudase Festival, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ΓΓΔΜ του Υπουργείου Παιδείας και της ΓΓΕΕ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, συμμετέχουν εκτός από Εκπαιδευτικούς, Πανεπιστημιακούς και Επιμορφωτικούς Φορείς και άλλα Ιδρύματα, Πρεσβείες, Κρατικοί Φορείς, Τεχνολογικά και Επιστημονικά Ινστιτούτα.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss