ESPA

DiscoverEU - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει σε νέους ηλικίας 18 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2019 τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.

Ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (αν και προβλέπονται εξαιρέσεις, για να μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές) οι νέοι θα ανακαλύψουν τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ατέλειωτη ποικιλία των πόλεων και των χωριών της. Αυτό το ταξίδι θα τους δώσει επίσης την ευκαιρία να γνωριστούν με άλλους νέους που τους μοιάζουν, να αποκτήσουν ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση και να κατανοήσουν καλύτερα την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

 Οι νέοι που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν από τους δύο γύρους αιτήσεων που ανοίγουν κάθε χρόνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί σε όσους επιλεγούν μία ταξιδιωτική κάρτα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, δηλαδή από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στις 12.00, ώρα Κεντρικής Ευρώπης, έως Πέμπτη τις 28 Νοεμβρίου 2019 ώρα 12.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Μια επιτροπή αξιολόγησης θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει τους επιτυχόντες.

Περαιτέρω πληροφορίες διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας (https://europa.eu/youth/discovereu_el), στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Νεολαίας στο Facebook (European Youth) καθώς και στους λογαριασμούς Twitter και Instagram της Ευρωπαϊκής Νεολαίας.

Αρμόδιοι επικοινωνίας:

Nathalie VANDYSTADT (+3222967083)

Joseph WALDSTEIN (+3222956184)

Ερωτήσεις του κοινού: Europe Direct 0080067891011 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss