ESPA

Νίκη Βαζαίου, Πρακτική Άσκηση Erasmus+

Ονομάζομαι Νίκη Βαζαίου, είμαι τελειόφοιτη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και με χαρά θα σας διηγηθώ εν συντομία για την εμπειρία της  πρακτικής μου άσκησης μέσω του προγράμματος Erasmus+ και τις ευκαιρίες που μου πρόσφερε.

Το ενδιαφέρον μου για την έρευνα και η ανάγκη μου να γνωρίσω τομείς που είναι λιγότερο ανεπτυγμένοι στην Ελλάδα με οδήγησε στο να αναζητήσω πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Έπειτα από αρκετά email με ξένους φορείς και συζητήσεις με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου μου, κατέληξα στο να επιλέξω και να γίνω δεκτή στο Πανεπιστήμιο AngliaRuskin και συγκεκριμένα στο τμήμα GlobalSustainableInstitute στην πόλη του Cambridge στην Αγγλία. Για το συγκεκριμένο τμήμα πληροφορήθηκα πρώτη φορά από την Επίκουρη καθηγήτριά μου κ. Όλγα- Ιωάννα Καλαντζή, η οποία με έφερε σε επαφή με τον ξένο φορέα.

Κατά την παραμονή μου στην Αγγλία, συνεργάστηκα με  τους  υπεύθυνους καθηγητές της πρακτικής μου άσκησης, Dr. NikoletaJones και Dr. DavideNatalini, οι οποίοι ήταν πάντα πρόθυμοι να με βοηθήσουν να ενταχθώ γρήγορα στο εργασιακό μου περιβάλλον. Μέσα από την εξαιρετική μας συνεργασία, είχα την ευκαιρία να διευρύνω τις γνώσεις μου αναφορικά με περιβαλλοντικά θέματα βιωσιμότητας, αναζητώντας βιώσιμες λύσεις σε πολύπλοκα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

Το πρόγραμμα Erasmus+ μού έδωσε τη δυνατότητα να αξιολογήσω και να διαπιστώσω την ανταπόκρισή μου στις αυξημένες απαιτήσεις του τομέα εργασίας μου. Πλέον είμαι σίγουρη ότι ο κλάδος του Sustainable Development είναι ο καταλληλότερος για μένα. Η συνεργασία μου με τους υπεύθυνους καθηγητές μου συνεχίζεται ακόμη και πέρα από το πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, αφού σε συνεργασία τόσο με τους ίδιους όσο και με άλλους καθηγητές του πανεπιστημίου μου, αποφασίσαμε να γράψουμε ένα επιστημονικό άρθρο σχετικά με τα Conflicts (διαμάχες) και τις προστατευόμενες περιοχές. Η δημοσιοποίηση της δουλειάς μου θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στο μεταπτυχιακό μου όσο και τη μελλοντική μου επαγγελματική εξέλιξη. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφέρω ότι όχι μόνο βελτιώθηκα στον γραπτό μου λόγο, αλλά και μέσα από τη συναναστροφή μου με άλλους συνεργάτες και φίλους εκτός δουλειάς νιώθω πιο σίγουρη και ικανή για τις  δεξιότητές μου στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Για μένα η πρακτική στο εξωτερικό είναι μια φανταστική εμπειρία την οποία όλοι οι φοιτητές πρέπει να εκμεταλλευτούν.  Πέρα από τον τομέα εργασίας, μπόρεσα να γνωρίσω διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες. Η Αγγλία περιβάλλεται από πανέμορφα μέρη με αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική και υπέροχους χώρους αναψυχής. Το να ζήσω μελλοντικά στο εξωτερικό αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες μου και η πρακτική του Erasmus+ ήταν μια ώθηση στο να προετοιμαστώ όχι μόνο για σπουδές, αλλά ακόμη και για μία μόνιμη θέση. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους φοιτητές να πάρουν μέρος!

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss