ESPA

01.07.2021/ Συνάντηση του Προέδρου του Δ.Σ του Ι.Κ.Υ με εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. του Ι.Κ.Υ. κ. Μιχαήλ Κουτσιλιέρη, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με τον Σύμβουλο-Αναπληρωτή Επικεφαλής της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Taku ARAMAKI και την κ. Keiko SATO, Υπεύθυνη Υποτροφιών του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας.

Οι εκπρόσωποι της πρεσβείας της Ιαπωνίας παρουσίασαν τα Προγράμματα Υποτροφιών που υποστηρίζει η Ιαπωνική Κυβέρνηση για Έλληνες υπηκόους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ιαπωνία και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των δυο πλευρών να συνεργαστούν για μορφωτικά θέματα.

Ο Πρόεδρος του ΙΚΥ αναφέρθηκε στα προγράμματα του Ιδρύματος για ξένους υπηκόους καθώς και για την πρόσφατη συνεργασία του ΙΚΥ με την Πρεσβεία της Γαλλίας που οδήγησε στην από κοινού δημιουργία και υποστήριξη υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές και ερευνητικό έργο στη Γαλλία.
Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με νέες δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας και συμφώνησαν να προωθήσουν αμοιβαία τη διάχυση των υποτροφιών που προσφέρονται εκατέρωθεν προς όφελος των ενδιαφερομένων στην Ελλάδα και την Ιαπωνία.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss