ESPA

Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022

Τον Σεπτέμβριο του 2021 η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ανακήρυξε το 2022 ως το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. Το έτος ορόσημο δίνει τη δυνατότητα να αναλογιστούμε όλοι σχετικά με το μέλλον της νεολαίας και την ενεργό συμμετοχή της στην οικοδόμηση της Ευρώπης.

Τι είναι

Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 αποτελεί την ευκαιρία για όλους μας να αλλάξουμε σελίδα και να περάσουμε στην εποχή μετά την πανδημία COVID-19, με ελπίδα και εμπιστοσύνη.

Στρέφει την προσοχή στους νέους και τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που στοχεύουν στη συμμετοχή τους στα κοινά και αναδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας στην οικοδόμηση της Ευρώπης και ενός καλύτερου μέλλοντος.

Νέοι από όλη την Ευρώπη έχουν τη δυνατότητα, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, να:

  • Πάρουν μέρος σε δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  • Μοιραστούν το όραμά τους και να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους.
  • Αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες.

Στο European Youth Portal

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προσθέσει την ενότητα European Year of Youth 2022 στο European Youth Portal. Οι χρήστες μπορούν να βρουν χάρτη δραστηριοτήτων και να ενημερώνονται για εκδηλώσεις σχετικά με τη νεολαία.

Εάν είστε φορέας, μπορείτε, αφού συνδεθείτε με τους κωδικούς σας, να καταχωρίζετε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που οργανώνετε εσείς για νέους.

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση και η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ INEΔΙΒΙΜ για τη Νεολαία επικυρώνουν τις δραστηριότητες σας. Στη συνέχεια εμφανίζονται στο European Youth Portal.

Επίσημη ιστοσελίδα στην Ελλάδα

Η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 δημιούργησε επίσημη ιστοσελίδα για τη χώρα μας.

Η ιστοσελίδα λειτουργεί ως σημείο αναφορά με στόχο την ενημέρωση των νέων για εκδηλώσεις, δραστηριότητες και θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022.

Στις ενότητές της φιλοξενούνται νέα, ανακοινώσεις, προσκλήσεις για εκδηλώσεις και δράσεις, δελτία τύπου και προκηρύξεις. Στόχος είναι μέσα από αυτά οι νέοι να έχουν ενεργό συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss