Συμμετοχή του ΙΚΥ στη Σύνοδο Pharos 2022

PHAROS SUMMIT

Μετά από πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκης Κεραμέως, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συμμετείχε στην πρωτοβουλία «Pharos Summit 2022» που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2022.  Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (ΙΙΕ) των ΗΠΑ και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, υποδέχθηκε εκπροσώπους από 30 Αμερικανικά Παν/μια προκειμένου να υποστηρίξει τη δια ζώσης ανάπτυξη επαφών με τα ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να ενισχύσει την ανάπτυξη συνεργασιών. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Pharos Summit 2022»,  στις 6 Νοεμβρίου διοργανώθηκε εναρκτήρια συνάντηση εργασίας μεταξύ του ακαδημαϊκού προσωπικού των αμερικανικών και των ελληνικών πανεπιστημίων, όπου τέθηκε το πλαίσιο για τις επιτόπιες συνεργασίες που θα ακολουθούσαν, ενώ την επόμενη ημέρα, 7 Νοεμβρίου, ακολούθησε εκδήλωση μεταξύ των εκπροσώπων της Αμερικανικής και της Ελληνικής κυβέρνησης.

Το Ι.Κ.Υ, ως εθνικός φορέας υποτροφιών, ήταν παρών κατά τη διάρκεια των δυο ημερών της σημαντικής αυτής διοργάνωσης εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μιχαήλ Κουτσιλιέρη και στελέχη του Ιδρύματος και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα προγράμματα υποτροφιών που παρέχει και να ανιχνεύσει δυνατότητες για νέες συνεργασίες με τους εκπροσώπους των 30 Αμερικανικών Παν/μιων.

Υπηρετώντας με συνέπεια την αποστολή του, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την εξωστρέφεια των ελληνικών ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών τους, στοχεύοντας στην ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών της Ελλάδας σε τριτοβάθμια εκπαίδευση υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και σε τομείς αιχμής.