ESPA

Δρούγκας Θεοτόκης, Σπουδές και Πρακτική Άσκηση Erasmus

Διαβάστε την εμπειρία Erasmus του Θεοτόκη Δρούγκα, από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, ο οποίος πήγε στη Γερμανία τόσο για Σπουδές όσο και για Πρακτική άσκηση. 

"Είχα την τύχη να λάβω μέρος στο Erasmus Studies και στο Erasmus Placement.

Κάθε μία από τις δύο φορές που έλαβα το μεγάλο «ναι» για τα προγράμματα, ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα είναι πια ίδια. Το πρόγραμμα, μπορώ με μεγάλη σιγουριά να πω, ότι εξυπηρέτησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πρωταρχικό μου σκοπό τόσο σε επίπεδο καριέρας όσο και σε επίπεδο εμπειρίας εξωτερικού. Χωρίς αυτό, δεν θα είχα τη δύναμη να ακολουθήσω και την επιλογή ενός μεταπτυχιακού στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν αρνητικά όσον αφορά το Erasmus. Η σύμπραξη με ένα μέρος που σε φιλοξενεί για ένα μαγικό αυτό χρόνο και η επαφή που έχεις με τους ανθρώπους που συγχρωτίζεσαι καθημερινά, σε κάνει να εμπνευστείς και να δεις την ζωή με άλλα μάτια Η επαφή, η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων είναι κάτι που πέρα από την γνώση που προσδίδει, δίνει και μία ευκαιρία να ανακαλύψει κάποιος τον εαυτό του και να ανακαλύψει μία άλλη σελίδα που μπορεί να κρύβει.

Όταν γύρισα στην Ελλάδα, διαπίστωσα με μεγάλη έκπληξη ότι το πρόγραμμα Erasmus είχε μεγάλη απήχηση στους συναδέλφους μου, κάτι που με ώθησε να λάβω μέρος και σε έναν από τους συλλόγους ESN της Ελλάδος. Έτσι συνειδητοποίησα πώς πολλοί, όπως κι εγώ, κυνηγούν το ίδιο όνειρο.

Αν κάποιος σήμερα με ρώταγε αν πρέπει να πάρει την απόφαση να κάνει το μεγάλο βήμα, τότε θα του έλεγα να το κάνει χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Το Erasmus, τόσο σε επίπεδο σπουδών όσο και σε επίπεδο πρακτικής εργασίας, σου ανοίγει τα μάτια και σου διευρύνει τους ορίζοντες, όπως καμία άλλη εμπειρία ζωής. Εύχομαι οι ακόλουθοι φοιτητές να συνεχίσουν να δίνουν ζωή στο πρόγραμμα βελτιώνοντας τις δικές τους.

Κλείνοντας, κάτι που έμαθα από την διαμονή μου στη Γερμανία: Dies sind die Erfahrungen die niemand von euch nehmen kann. Diese Erfahrungen werden immer in ihren Herz bleiben/Αυτές είναι οι εμπειρίες τις οποίες κανένας δεν μπορεί να σας τις πάρει. Αυτές οι εμπειρίες θα είναι πάντα στη καρδία σας."  

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss