ESPA

Πλασκασοβίτη Αναστασία, Σπουδές Erasmus

Διαβάστε την εμπειρία Erasmus της Αναστασίας Πλασκασοβίτη, από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, η οποία πήγε στην πόλη Liepaja της Λετονίας. 

"Μια μέρα, καθώς περπατούσα στο Τμήμα μου, άκουσα μια καθηγήτρια να μιλάει για το Erasmus. Από περιέργεια τη ρώτησα για λεπτομέρειες. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Πρώτη από την Σχολή μου αποφάσισα να ανοίξω την συνεργασία του ΤΕΙ Ηπείρου με τη Λετονία και το Πανεπιστήμιο της Liepaja.

Μέχρι να μπω στο αεροπλάνο και να φτάσω σε μια χώρα, για την οποία δε γνώριζα τίποτα μέχρι τότε, αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες. Όταν προσγειώθηκα όμως, όλα άλλαξαν. Τα πράγματα ήταν καλύτερα και πιο συναρπαστικά από ότι περίμενα, οι εικόνες, οι άνθρωποι, οι μυρωδιές, ο αέρας, όλα έδειχναν ότι άρχιζε μια απίστευτη εμπειρία ζωής. Μόλις έφτασα γνωρίστηκα με τα υπόλοιπα παιδιά του προγράμματος και γίναμε μια παρέα σχεδόν αμέσως, που κρατάει μέχρι και σήμερα. Οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου ήταν πάντα διαθέσιμοι, πολύ συνεννοήσιμοι και μας έκαναν να αισθανόμαστε σα στο σπίτι μας. Υπήρχαν κάποια προβλήματα με την επικοινωνία, διότι δεν μιλούσαν όλοι καλά αγγλικά, αλλά με πολλή όρεξη και γέλιο όλα λυνόταν.

Γνωρίζοντας τη Λετονία και τους ανθρώπους της είχα την ευκαιρία να προσκαλέσω άτομα από την χώρα μου, στην χώρα που με τόση αγάπη με φιλοξένησε έξι μήνες. Ερχόμενη στην Ελλάδα, παρότρυνα και τέσσερεις φοιτήτριες να έρθουν με το Πρόγραμμα Εrasmus στη χώρα μου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην Ηγουμενίτσα και δύο φοιτητές από το ΤΕΙ Ηπείρου να πάνε στη Λετονία, όπου σπούδασα, και κάπως έτσι να συνεχίσουμε αυτόν τον υπέροχο κύκλο.

Το Εrasmus μου έδωσε δυνατότητες και ευκαιρίες που ποτέ πριν δεν είχα φανταστεί. Όχι μόνο η εμπειρία αλλά και ο κόσμος, οι νέοι φίλοι, οι διαφορετικές συνήθειες, τα μέρη που επισκέφτηκα και όλες εκείνες οι αναμνήσεις που απέκτησα, με έκαναν έναν καλύτερο άνθρωπο και πιο συνειδητοποιημένο άτομο. Και όπως λέγαμε και με τα παιδιά στη Λετονία “what happens in the Erasmus, stays in the Erasmus."  

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss