ESPA

Σταμίδου Κυριακή, Σπουδές Erasmus

Διαβάστε την εμπειρία Erasmus της Κυριακής Σταμίδου, από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, η οποία πήγε στη Ρώμη. 

"Συμμετείχα στο Πρόγραμμα LLP Erasmus. Έτσι βρέθηκα να σπουδάζω Ανθρωπιστικές Eπιστήμες ενώ μέχρι πρότινος σπούδαζα Διοίκηση Επιχειρήσεων, με κατεύθυνση τις Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και το Εμπόριο. Εκτός αυτού όμως, από την επαρχιακή Ηγουμενίτσα βρέθηκα αντιμέτωπη με μια πόλη θηρίο… τη Ρώμη. Όπως καταλαβαίνετε, πλέον, δεν με τρομάζει τίποτα! «Ρωτώντας πας στην Πόλη».

Το πρόγραμμα ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρακολούθησα κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που σπούδαζα, όπως η Ιστορία της Τέχνης και η Ψυχολογία για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες. Η συνεργασία μου στην χώρα υποδοχής ήταν εξαιρετική. Στην αρχή οι συνομιλίες μας ήταν στην Αγγλική γλώσσα ώστε να μπορέσω να κατανοήσω περισσότερο την Ιταλική.

Συμμετέχοντας σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους με διαφορετικούς πολιτισμούς και συνεπάγεται με τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης από τον δικό μου. Η «κοινωνικοποίηση στο ζενίθ της», αυτό ήταν για εμένα το Erasmus. Η χαρά του να βλέπεις όλους του ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας συγκεντρωμένους σε ένα μέρος είναι απερίγραπτη.

Σε όλους εσάς που διστάζετε, σε όλους εσάς που κάνετε δεύτερες σκέψεις, πρέπει να πω ότι το Erasmus είναι μία εμπειρία ζωής την οποία εγώ προσωπικά δεν θα άλλαζα για κανέναν λόγο. Μία εμπειρία που μπορεί να μην σου δοθεί ποτέ ξανά στην ζωή σου και που αλλάζει τον άνθρωπο με τον πιο θετικό τρόπο”. «Give it a go!»"  

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss