ESPA

Tatiana Galakhova, Ρωσία, Υπότροφος ΙΚΥ, Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού

Αυτήν την ακαδημαϊκή χρονιά το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών μου πρόσφερε την ευκαιρία να συμμετάσχω στο χειμερινό πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού 2014-2015 στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική για μένα συμμετοχή, καθώς απώτερος στόχος μου είναι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδανικό όχι μόνο για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μαθήματα γλώσσας αλλά και για όσους επιθυμούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή της Ελλάδας.

Είχαμε μια καταπληκτική καθηγήτρια στο τμήμα μας (Γ2 επίπεδο). Ξέρει να διδάσκει πολύ καλά τα ελληνικά στους ξένους, καθώς και η ίδια πάντα είχε όρεξη και ζήλο για τα μαθήματά μας. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα σε αυτό το διάστημα, ενώ η καθημερινή επικοινωνία με φυσικούς ομιλητές συνέβαλε στο να εξασκήσω σε μεγάλο βαθμό τα ελληνικά μου, καθώς και να κατανοήσω σε βάθος τη νοοτροπία των Ελλήνων. Επίσης, επισκεφτήκαμε πολλά μουσεία καθώς και πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, που ανέτρεχαν στα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας για την καλή οργάνωση, τα ενδιαφέροντα μαθήματα, τις εκδρομές, τις διαλέξεις, καθώς και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για αυτήν την υποτροφία!!! 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss