ESPA

Ξανθίππη Αναστασιάδου, Ενδοϋπηρεσιακή Κατάρτιση Comenius

Όταν μου το είχε προτείνει η διευθύντριά μου δεν πίστευα ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν εμένα: εκπαιδευτικό μουσικής με 10ετή εμπερία και μανούλα. Κάτι μέσα μου, όμως, μου έλεγε να το δοκιμάσω. Κατέθεσα την αίτησή μου και είχα τις αμφιβολίες μου....Κάποιους μήνες αργότερα φτάνει ένα συστημένο με το όνομά μου, Ξανθίππη Αναστασιάδου, και την επιχορήγησή μου για την Ενδοϋπηρεσιακή Κατάρτιση Εκπαιδευτικών μέσω του προγραμματος Comenius. Η κατάρτιση θα λάμβανε χώρα στη Βρετανία με 15 εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη για 13 περίπου ημέρες. Σε αυτό το σεμινάριο, επιμορφωθήκαμε σε οτιδήποτε καινούριο αφορά στη διδασκαλία της μουσικής: μεθόδους, εργαλεία, τεχνικές. Επισκευτήκαμε και διδάξαμε σε σχολεία, παρακολουθήσαμε συναυλίες και πήραμε συνεντεύξεις από καλλιτέχνες, προσεγγίσαμε διαφορετικούς μουσικούς πολιτισμούς. Οι συνεργασίες που προέκυψαν είναι ακόμη πραγματικά πολύτιμες και εκτός από συνεργασίες ατόμων έχουν μεταμορφωθεί σε συνεργασίες σχολείων και μαθητών.

Η κατάρτιση ήρθε στην καρίερα μου τη στιγμή που είχα κουραστεί από όλα τα γνωστά, τα καθημερινά. Ανανεώθηκε το ενδιαφέρον μου για τη διδασκαλία, ανέβηκε η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμησή μου και άνοιξαν νέοι ορίζοντες για μένα στον τομέα της εκπαίδευσης. Είμαι, πλέον, σε μια διαρκή αναζήτηση για το καλύτερο που μπορώ να προσφέρω στα παιδιά μου και στους μαθητές μου!

"Κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινάει με ένα μικρό βήμα" και αυτό το μικρό βήμα στο μεγάλο μου ταξίδι μου το έδωσε το ΙΚΥ! Σας ευχαριστώ πολύ!  

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss