ESPA

Νίκη Ψωμά, Υπότροφος ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές α’ κύκλου στην Ελλάδα

Το 2009 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και άρχισα να εργάζομαι ως δασκάλα στην παραμεθόριο. Ωστόσο το 2012 το ΙΚΥ μου χάρισε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικές μου επιτυχίες και ένα από τα πιο δυνατά σημεία στο βιογραφικό μου. Μία υποτροφία για την ολοκλήρωση μεταπτυχιακών μου σπουδών στην «Έρευνα για την τοπική κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή» του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη διαδικασία της εξατομικευμένης αξιολόγησης για μεταπτυχιακές σπουδές Α’ κύκλου.

Κι αυτή ήταν η αρχή μίας πορείας την οποία δεν είχα φανταστεί, καθώς με την ολοκλήρωση των σπουδών μου ακολούθησε η συμμετοχή μου στο διεθνές συνέδριο «Aegean Routes» των πανεπιστημίων Αιγαίου και Ege με θέμα εισήγησης «Enviromental education centers in the Aegean Islands within the framework of endogenous development and European» και φέτος δημοσιεύτηκαν δύο άρθρα μου, στον συλλογικό τόμο “TOWARDS A SOCIETY WITH MORE FAIR ECONOMY OR AN ECONOMY WITH MORE SOCIAL FACE” των εκδόσεων nova science, με τίτλο «Enviromental education, environmental policy and socioeconomic- sustainable development” και «Enviromental education centers in Greece».

Θεωρώ πως το ΙΚΥ δίνει ιδιαίτερη ώθηση στην γνώση και την αριστεία εξελίσσοντας και προσαρμόζοντας συνεχώς τα προγράμματά του, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα σε όλο και περισσότερους νέους επιστήμονες να πραγματοποιήσουν με υποτροφία τις σπουδές τους, να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία και να φτάσουν πιο κοντά στα όνειρά τους.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ομάδα του ΙΚΥ μας ζητά να μοιραστούμε τις «Ιστορίες Επιτυχίας» μας και με αυτόν τον τρόπο να διαπιστώσουμε πόσο μεγάλη είναι η αγκαλιά του.

Ευχαριστώ πολύ για την στήριξή σας,

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss