ESPA

Κουτσούρης Γιάννης, Σπουδές Erasmus+

Ονομάζομαι Κουτσούρης Γιάννης και εργάζομαι στην Intercontinental Exchange (ICE) ως market risk analyst για το χρηματιστήριο παραγώγων NYSE LIFFE, στο Λονδίνο.
Τελείωσα το τμήμα του ΟΔΕ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στα Χρηματοοικονομικά στο πανεπιστήμιο του Lancaster της Αγγλίας. Καθοριστικός σταθμός στην πορεία μου ως φοιτητής υπήρξε η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus στο Norwegian School of Economics (NHH) της Νορβηγίας, μέσω της υποστήριξης του ΙΚΥ. Εκεί ήρθα ουσιαστικά για πρώτη φορά σε επαφή με φοιτητές του εξωτερικού και άρχισα να βλέπω από άλλη σκοπιά μία πιθανή καριέρα εκτός Ελλάδος, σε ένα διεθνές περιβάλλον, με άτομα τα οποία θα έχουν τις ίδιες ανησυχίες και βλέψεις με εμένα.
Είναι πραγματικά μία ευκαιρία για κάποιον να μάθει περισσότερα για κλάδους οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένοι στο εξωτερικό, όπως αυτός της επενδυτικής τραπεζικής και της χρηματοοικονομικής μηχανικής, έρχοντας απλώς σε μία επαφή με συνομίλικους φοιτητές οι οποίοι πιθανώς να έχουν ήδη σχετική εργασιακή εμπειρία.
Σίγουρα η νοοτροπία του φοιτητή μετά το Erasmus αλλάζει, αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση, αναγνωρίζει πού υστερεί και πού υπερτερεί σε διεθνή κλίμακα και τελικώς γίνεται πιο ανταγωνιστικός.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές καθώς είναι επίσης μία ευκαρία να ταξιδέψετε στην Ευρώπη και να κάνετε καινούργιες φιλίες πάντα με την υποστήριξη από το ΙΚΥ!

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss