ESPA

Δρ Βασιλική Στ. Ιωαννίδη, διδακτορικό δίπλωμα στο αντικείμενο της Παιδαγωγικής/ ειδίκευση: «Ειδική Αγωγή» (Ι.Κ.Υ.), Φιλοσοφική Σχολή, ΕΚΠΑ

Ένα ταξίδι… Με πατρώα καταγωγή από το ιστορικό Δημοτικό διαμέρισμα Μιδέας Ναυπλίου, εγκύκλιες και λυκειακές σπουδές στην αρχαιότερη και συνεχώς κατοικούμενη ευρωπαϊκή πόλη, το Άργος Αργολίδος, και πανεπιστημιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας, το γεγονός που συν Θεώ υπήρξε αφετηρία και κατεύθυνση ζωής είναι η επιτυχής συμμετοχή μου στον ειδικό διαγωνισμό που διεξήγαγε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και η χορήγηση υποτροφίας με στόχο την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο εσωτερικό.

Είκοσι έτη ακαδημαϊκής συνέχειας… Με συναισθήματα αληθινής ευγνωμοσύνης για την τιμή αυτή ευχαριστώ το Ι.Κ.Υ., τον εθνικό φορέα που μου έδωσε μία μοναδική ευκαιρία δημιουργικής επικοινωνιακής εμπλοκής, επιστημονικής εξέλιξης και κοινωνικής αυτοπραγμάτωσης σε έδαφος πανεπιστημιακών διαλέξεων, ακαδημαϊκών συναντήσεων και τιμητικών συμμετοχών στη χώρα μου και διεθνώς.

Σήμερα… Mε σταθερό προσανατολισμό στο Ανθρωπιστικό ιδεώδες, που οικοδόμησαν τόσο οι προπτυχιακές σπουδές μου στην Ελληνική Φιλολογία, με ειδίκευση στη «Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία», όσο και ο διδακτορικός κύκλος σπουδών μου ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. με ειδίκευση στην «Ειδική Αγωγή, στον Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΩ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ. Μια εκκίνηση που μου προσέφερε ανείπωτες πνευματικές, συναισθηματικές, κοινωνικές και πολιτισμικές εμπειρίες, και κυρίως μία επιστημονική παρουσία στο ευρωπαϊκό πνευματικό γίγνεσθαι. Ευχαριστώ θερμά!

Η προσφορά του Ι.Κ.Υ. παραμένει ανεκτίμητη στο ακαδημαϊκό ταξίδι της ζωής μου και καθίσταται ζωντανή πάντοτε στο πλαίσιο διεθνών επιστημονικών προσκλήσεων, συνεργασιών και εκδόσεων που με τιμούν.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss