ESPA

Δάμα Κωνσταντίνα, Προπτυχιακή Υπότροφος ΙΚΥ

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Δάμα και είμαι απόφοιτος του τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή η σχολή ήταν το όνειρό μου ήδη από τα μαθητικά μου χρόνια καθώς ανέκαθεν αγαπούσα τις ξένες γλώσσες και άρπαζα κάθε ευκαιρία να εξερευνήσω διαφορετικούς πολιτισμούς.
Όταν, λοιπόν, ξεκίνησα να φοιτώ στο τμήμα το 2007, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που δεν περνούσε μέρα κατά την οποία να μην μελετώ την τουρκική γλώσσα και μην ρουφάω τις σελίδες οποιουδήποτε συγγράμματος έπεφτε στα χέρια μου.

Έπειτα από έναν χρόνο σπουδών η γραμματεία της σχολής με ενημέρωσε πως είχα την τιμή να είμαι υπότροφος του ΙΚΥ για άριστη επίδοση στο τμήμα μου. Ήμουν πραγματικά συγκινημένη γιατί συνειδητοποίησα πως ο φορέας ΙΚΥ αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη και την εμπιστοσύνη του προς τους νέους επιστήμονες, γεγονός που ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητά μου να συνεισφέρω με την σειρά μου στην κοινωνία, υλοποιώντας όλα όσα διδάχθηκα.

Ήμουν υπότροφος του ΙΚΥ και για τα υπόλοιπα χρόνια των σπουδών μου, πράγμα το οποίο αποτέλεσε σπουδαίο εφόδιο για την μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία μου. Εύχομαι το ΙΚΥ να συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά του να δίνει χαρά και ελπίδες σε κάθε νέο που χτίζει το μέλλον του.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου που διανύσαμε μαζί αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss