ESPA

Αλεξάνδρα Γεωργίου, Μεταπτυχιακή Υπότροφος «ΙΚΥ-Siemens» για σπουδές α’ κύκλου στην Ελλάδα

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Γεωργίου και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των βασικών μου σπουδών, ξεκίνησα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ιδίου πανεπιστημίου στον τομέα της «Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας-Διατροφής», με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή. Στο σημείο αυτό και καθώς το Πρόγραμμα είχε ήδη ξεκινήσει, ενημερώθηκα ότι είχε παρέλθει η πρώτη προκήρυξη του ΙΚΥ για το πρόγραμμα ΙΚΥ-Siemens για μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό και η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Δεν πέρασε όμως καιρός μέχρι να προκύψει η έκπληξη με την επαναληπτική προκήρυξη του ίδιου προγράμματος, στην οποία άδραξα την ευκαιρία και συμμετείχα. Έτσι, το 2014 είχα την τιμή να ενταχθώ και εγώ στην οικογένεια των υποτρόφων του ΙΚΥ.

Η στήριξη του Ιδρύματος για την ολοκλήρωση των Μεταπτυχιακών μου Σπουδών ήταν καταλυτικής σημασίας και μου προσέφερε τη δυνατότητα να ανοίξω επαγγελματικές πόρτες που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσα. Στην πορεία έγινα επιστημονική συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων ενώ στην παρούσα φάση είμαι υποψήφια διδάκτωρ στην αγαπημένη αυτή σχολή.

Οφείλω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΙΚΥ που τόσα χρόνια αδιάκοπα προσφέρει υποστήριξη και ώθηση σε νέους ανθρώπους να κυνηγήσουν τη γνώση και τους προσφέρει την ευκαιρία να διεκδικήσουν όσα τους αξίζουν. Ευχαριστούμε!

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss