Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατιαλένα Βήχου, Υπότροφος ΙΚΥ κληροδοτήματος «Φανής Σαριγιάννη»

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Ονομάζομαι Κατιαλένα Βήχου και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των βασικών μου σπουδών, συνέχισα τη μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο του Wageningen, στην Ολλανδία, όπου και αποφοίτησα ως MSc in Plant Sciences με εξειδίκευση στη φυτοπαθολογία και στην εντομολογία. Κατά τη διάρκεια του 1ου χρόνου του μεταπτυχιακού ενημερώθηκα για την προκήρυξη της υποτροφίας του κληροδοτήματος «Φανής Σαριγιάννη» για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου όσο και δευτέρου κύκλου στο εξωτερικό, στον τομέα των Γεωπονικών Επιστημών, αποκλειστικά στην ειδίκευση «Φυτοπαθολογία».
Έτσι, έπειτα από γραπτές εξετάσεις στη Φυτοπαθολογία και στα Αγγλικά, το 2014 είχα την τιμή να ενταχθώ και εγώ στην οικογένεια των υποτρόφων του ΙΚΥ.

Η διετής στήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για την ολοκλήρωση των Μεταπτυχιακών μου Σπουδών ήταν καταλυτικής σημασίας, καθώς βοήθησε εμένα, αλλά και την οικογένεια μου έμμεσα, για σπουδές σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κλάδο μου, αλλά και για μια αξιοπρεπή διαμονή στο εξωτερικό, που διαφορετικά θα ήταν αρκετά δύσκολη λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και οι εμπειρίες που αποκόμισα μου άνοιξαν μια πολυπόθητη επαγγελματική πόρτα στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), στο οποίο εργάζομαι ως Μυκητολόγος.

Οφείλω λοιπόν ένα τεράστιο ευχαριστώ στο ΙΚΥ για τη βοήθεια και στήριξη που έχει προσφέρει, και ελπίζω να συνεχίσει να προσφέρει, σε εμένα αλλά και σε όσους νέους & νέες ζητούν το κάτι παραπάνω και θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρο τους είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.