ESPA

Ναταλία Κουτσούρη, Σπουδές Erasmus+

Ονομάζομαι Ναταλία Κουτσούρη, είμαι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου στο πρόγραμμα Erasmus, μέσω της υποστήριξης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Αύγουστο του 2015 ταξίδεψα στο Μπέργκεν της Νορβηγίας για ένα εξάμηνο σπουδών στο Norwegian School of Economics (NHH). Επειδή ήταν η πρώτη φορά που θα βρισκόμουν μόνη σε ξένη χώρα, τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Τελικά όμως το εξάμηνο που ακολούθησε μου άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις.

Μέσω του προγράμματος Erasmusείχα την ευκαιρία να γνωρίσω άτομα από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και να έρθω σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες. Ανταλλάξαμε απόψεις και συναισθήματα, ταξιδέψαμε σε αξέχαστα μέρη και σίγουρα δημιουργήσαμε δυνατές φιλίες.

Όσον αφορά το ακαδημαϊκό κομμάτι, η επαφή μου με φοιτητές τόσο του ΝΗΗ όσο και άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, με βοήθησε στο να καταλάβω πού υστερούν τα ελληνικά πανεπιστήμια και πώς θα μπορούσα η ίδια να βελτιωθώ. Επίσης, η φοίτησή μου σε ένα διεθνές περιβάλλον όπως του ΝΗΗ μού αύξησε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον να συνεχίσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές σε κάποιο πανεπιστήμιο της Ευρώπης.

Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει μέχρι στιγμής. Σίγουρα η νοοτροπία μου πλέον έχει αλλάξει, έχω γίνει πιο δραστήριο άτομο και απέκτησα περισσότερη ανεξαρτησία.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus είναι μια ευκαιρία που τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε φοιτητή. Ευχαριστώ το Γραφείο Erasmus του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το ΙΚΥ για την υποστήριξη του καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού!

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss