ESPA

Ζωή Ζικιρίδου, Erasmus+ για Σπουδές

Ονομάζομαι Ζωή Ζικιρίδου και είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο παιδαγωγικό τμήμα νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών (Erasmus+ for studies), μου δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσω για 5 μήνες στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι στη Φινλανδία, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Πιστεύω ότι είναι μια μοναδική εμπειρία που κάθε φοιτητής πρέπει να ζήσει. Προσωπικά, νιώθω πολλή τυχερή που είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω σε μια χώρα που είναι παγκοσμίως διάσημη για το εκπαιδευτικό της σύστημα, αλλά και τόσο διαφορετική από την Ελλάδα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω φοιτητές από όλον τον κόσμο και να κάνω δυνατές φιλίες. Επίσης, βελτίωσα αρκετά τα αγγλικά μου και έμαθα να είμαι πιο ανεξάρτητη και να πιστεύω περισσότερο στις δυνάμεις μου. Τέλος, έκανα αρκετά ταξίδια στις γειτονικές χώρες (Εσθονία, Ρωσία, Νορβηγία, Σουηδία).

Έπειτα από την εμπειρία του Erasmus+ for studies, αποφάσισα να συμμετέχω στο πρόγραμμα Erasmus+ for traineeships. Έτσι βρέθηκα ξανά στο Ελσίνκι για 5 μήνες, κάνοντας την πρακτική μου σε αγγλόφωνο νηπιαγωγείο. Αυτή τη φορά ήταν πιο εύκολο, αφού γνώριζα ήδη την πόλη, αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε ένα πολύ ενδιαφέρον και ευχάριστο περιβάλλον. Είμαι σίγουρη ότι όλες αυτές οι εμπειρίες είναι εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, αν μπορούσα να συμμετέχω και πάλι σε ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα θα το έκανα. 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss