ESPA

Στέλλα Μοναστηριώτη, Τοποθέτηση σε χώρο εργασίας, ΙΕΚ ΣΒΙΕ!

«Το Erasmus+ στο Νοσοκομείο της Hämeenlinna στην Φινλανδία ήταν για μένα μία από τις εμπειρίες που διαρκούν λίγο, αλλά επειδή ακριβώς είναι τόσο ευχάριστες, τις θυμάσαι για πάντα. Μόνο θετικά πράγματα έχω να σκεφτώ από την παραμονή μου εκεί. Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία ζωής, τόσο γεμάτη που δεν μπορεί να περιγραφεί απλά σε ένα κείμενο.
Οι μικροί δισταγμοί ή οι πιθανές αμφιβολίες της αρχής για το τι θα συναντήσεις εκεί, δίνουν πολύ γρήγορα τη θέση τους σε ανυπομονησία για τη συνέχεια και ενθουσιασμό. Γνωρίζεις και κάνεις φιλίες με άτομα από διάφορες χώρες, με κοινά όνειρα, φιλοδοξίες και λαχτάρα για το μέλλον.Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης που πραγματοποίησα στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Kanta-Hämeen Keskussairaala της Hämeenlinna αποκόμισα αρκετά προσωπικά αλλά κυρίως επαγγελματικά οφέλη. Κατάφερα να γνωρίσω ανθρώπους πολύ καλούς, δοτικούς, ευγενικούς, διαφορετικής κουλτούρας από την δική μου, κάτι που διεύρυνε και τους ορίζοντες του χαρακτήρα μου. Μυήθηκα στη διαφορετική τους κουλτούρα. Πήρα μια γεύση από τον τρόπο ζωής των ντόπιων, γεύτηκα την τοπική κουζίνα. Άλλαξα συνήθειες, μυρωδιές, εικόνες. Έμαθα να διασκεδάζω με άλλο είδος μουσικής, με διαφορετικά ακούσματα.

Η απόφαση να χρησιμοποιήσω την δυνατότητα που μου έδωσε η σχολή μου ΣΒΙΕ και το πρόγραμμα Erasmus+, να πραγματοποιήσω την πρακτική μου άσκηση στο εξωτερικό, ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω.
Έζησα σε μία χώρα που πάντα με γοήτευε, δούλεψα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας με εξαίρετους ανθρώπους, έκανα φίλους , ταξίδεψα και γενικότερα έζησα την πιο υπέροχη εμπειρία της ζωής μου. Το Erasmus+ είναι ένα εκπληκτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα! Συστήνω σε οποιονδήποτε έχει ακόμα αμφιβολίες για το πρόγραμμα να το τολμήσει .Μια εμπειρία που όλοι αξίζουν να ζήσουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα γυρίσεις το ίδιο άτομο…
Καλή διαμονή και διασκέδαση σε όσους αποφασίσουν να κάνουν αυτό το βήμα….Να έχετε όραμα και να κυνηγάτε τους στόχους σας»!

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss