Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κων/νος Ντούτσος-Οικονόμου, Σπουδές και Πρακτική άσκηση Erasmus+

  • μέγεθος γραμματοσειράς Up μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς Down αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το όνομα μου είναι Ντούτσος-Οικονόμου Κων/νος και είμαι προπτυχιακός μηχανικός στο τμήμα Η/Υ Συστημάτων του ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΆ Τ.Τ.

Η ιστορία της κινητικότητας μου κράτησε 11 μήνες σε ένα απίστευτο πανεπιστήμιο, σε μία απίστευτη πανέμορφη πόλη της Τσεχίας, το Hradec Kralove. Στο UKH (Πανεπιστήμιο του Hradec Kralove) έκανα πρώτα Erasmus+ studies και στην συνέχεια έγινα δεκτός από το Ινστιτούτο Μοντέρνων Τεχνολογιών που είναι παράρτημα της σχολής, σαν βοηθός ερευνητή!

Μέσα σε αυτούς τους 11 μήνες ταξίδεψα συνολικά σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες, φυσικά είδα το μεγαλύτερο κομμάτι της Τσεχίας "σαν ντόπιος" & κατάφερα να αλλάξω προσωπικά και να ωριμάσω!

Στο 2ο εξάμηνο της κινητικότητας μου έδωσα βάση περισσότερο στην σύναψη δημοσίων σχέσεων ώστε να καταφέρω να επιτύχω το επιθυμητό "άνοιγμα πόρτας" όπως λέμε για μελλοντικό σκοπό μετά την περάτωση των σπουδών μου, πράγμα και το οποίο απόδωσε καθώς είχα ήδη 3 επαγγελματικές προτάσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια το Γραφείο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΆ Τ.Τ καθώς και τον Erasmus officer μου Νίκο Παλόγλου για την πολύτιμη βοήθεια τους κατά την διαδικασία αυτή.

Έχω να πω ότι το Erasmus+ πραγματικά αλλάζει ζωές και ότι κανένας νέος δεν θα πρέπει να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία αυτή που του δίνετε.