ESPA

Καλλιόπη Ζερβουλάκου, Σπουδές Erasmus+

Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ και να φοιτήσω για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο στην Accademia di Belle Arti της Βενετίας. Τα μαθήματα επιλογής μου ήταν: Γλυπτική, Χαρακτική, Σύγχρονες Τεχνικές Γλυπτικής και Ανατομία. Μου δόθηκε η δυνατότητα να κάνω σπουδή από μοντέλο, να εξερευνήσω νέες τεχνικές και να αναπτύξω τις ικανότητές μου σε ήδη γνωστά πεδία.  

Παρήγαγα έργο με εκφραστικά μέσα τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τη χαρακτική, το σχέδιο και το βίντεο. Οι θεματικές μου, από ανάθεση του/της καθηγητή/τριας ή από προσωπική επιλογή ήταν η ανθρώπινη μορφή, οι διαφορετικοί πολιτισμοί, το φυτικό βασίλειο, το αστικό τοπίο, το γλυπτικό τοπίο και το νερό. Ακόμη, τα project των μαθημάτων μου, με παρότρυναν να εξερευνήσω την πόλη με τη ματιά του καλλιτέχνη.

Μπόρεσα, έτσι, να γνωρίσω διάφορες πλευρές της Βενετίας: τις γειτονιές, τη ζωή των κατοίκων, τα παιχνίδια των παιδιών στις πλατείες, τα φοιτητικά στέκια, την τουριστική διαδρομή, τις τοπικές φέστες, την ενεργή καλλιτεχνική σκηνή, τα μουσεία, τα αξιοθέατα και τις εκκλησίες με τα εκπληκτικά έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής...

Ακόμη, η εμπειρία του Erasmus με βοήθησε πολύ να βελτιώσω τις γνώσεις μου στα ιταλικά, ενώ παράλληλα είχα την ευκαιρία να συναναστραφώ ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων. Καταλήγοντας, η συνολική αυτή εμπειρία με εμπλούτισε και πλέον θεωρώ οικείο μέρος μια πόλη με μεγάλη ιστορική αξία και μοναδικό χαρακτήρα.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss