ESPA

Βασιλική Ανεβλαβή,Σπουδές Erasmus

Διαβάστε την εμπειρία Erasmus της Βασιλικής Ανεβλαβή σε προπτυχικό και μεταπτυχιακό επίπεδο

Erasmus is not a year of your life, Erasmus is your LIFE in one year. Ονομάζομαι Βασιλική Ανεβλαβή και σπούδασα Αρχαιολογία και Διαχείριση πολιτισμικών αγαθών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Καλαμάτα. 20 χρονών ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι του προγράμματος Erasmus ξεκινώντας από την Άγκυρα για ένα μήνα μαθήματα τούρκικης γλώσσας και στη συνέχεια για 9 μήνες στο Anadolu University στο Εσκίσεχιρ της Τουρκίας. Since you start…, αμέσως συνέχισα το ταξίδι αυτή τη φορά για Erasmus Placement στη Μάλτα όπου και δουλέψα στις ανασκαφές των Κατακομβών του Αγ. Παύλου για 6 μήνες.
Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο Πανεπιστήμιο του Leoben, Αυστρία, για πρακτική Erasmus+ (6 μήνες) μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών (Cultural Heritage Materials and Technologies) στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Άκουσα πρώτη φορά για το πρόγραμμα Erasmus στην πρώτη Λυκείου στο Ενιαίο Λύκειο Νάξου όταν συμμετείχα στο πρόγραμμα Comenius. Τότε οι 6 μήνες στο εξωτερικό μου είχαν φανεί πολύ, τώρα απλά ... δεν θέλω να τελειώσει. Η Ευρώπη γίνεται το σπίτι σου και κάπως έτσι γίνεσαι πολίτης του κόσμου.
Δυσκολίες, αλλαγές, εξετάσεις, γραφειοκρατία, απόσταση, ξένη γλώσσα, βίζα, δουλειά... Ποιος τα θυμάται όλα αυτά; Φιλίες μοναδικές, φιλίες παντοτινές, εκδρομές, πολιτισμός, ταξίδια, γλώσσες, γνώση, συνέδρια, διαφορετικότητα, δάκρυα λύπης, δάκρυα χαράς, έρωτας, στιγμές, λεπτά, νέοι ορίζοντες και προοπτικές...και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ και με 300 λέξεις δεν μπορεί κανείς να περιγράψει το όνειρο. Εφόδια που θα σε συντροφεύουν για όλη σου τη ζωή. My motto: Once Erasmus, always Erasmus. Just try it.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss