ESPA

Σαμαρά Έλλη, Υπότροφος εξωτερικού για διδακτορικό δίπλωμα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Χαϊδελβέργης

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση Εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, η απόφαση για συνέχιση των σπουδών μου ήρθε αβίαστα. Ωστόσο, η καθοριστική απόφαση να δώσω εξετάσεις για υποτροφία εξωτερικού από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ήταν αυτή που μου επέτρεψε να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Το 2007 πέτυχα στις εξετάσεις του Ι.Κ.Υ. και από το 2008 μπόρεσα να πραγματοποιήσω τις σπουδές μου ως υποψήφια διδάκτωρ της Pädagogische Hochschule Heidelberg ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

Ως μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού/ Καθηγήτρια- Σύμβουλος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ως ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη ενός Κέντρου Σχεδιασμού και Εφαρμογής Εξατομικευμένων και Ομαδικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων έχω τη δυνατότητα να εφαρμόζω καθημερινά όλα όσα διδάχθηκα στο πλαίσιο των σπουδών μου.

Η προσφορά του Ι.Κ.Υ. στην πορεία μου στο χώρο της Ειδικής Αγωγής είναι αναμφισβήτητη και δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων για όσα ακολούθησαν την καίρια απόφαση συμμετοχής στις εξετάσεις του.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss