ESPA

Νικολέτα Ζαμπάκη, Υποψήφια Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ

Ονομάζομαι Νικολέτα Ζαμπάκη, είμαι Υποψήφια Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπονώντας διδακτορική διατριβή με τίτλο Η «βιοκοσμική συνείδηση» του «Ποιητή»: Φύση και σώμα στο έργο του Walt Whitman και του Άγγελου Σικελιανού. Ερμηνευτική και συγκριτολογική προσέγγιση υπό την επίβλεψη του Δημήτρη Αγγελάτου, Καθηγητή Νέας Ελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας Λογοτεχνίας του τμήματος Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Είμαι Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο δεύτερο κύκλο ενίσχυσης των διδακτορικών σπουδών μέσω ΕΣΠΑ. 

 
Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη της συγκριτικής λογοτεχνίας (Ελληνο-Αμερικάνικη ποίηση 19ου-20ού αι.), τις θεωρίες λογοτεχνίας, τις περιβαλλοντικές ανθρωπιστικές σπουδές, τη φαινομενολογία του Maurice Merleau – Ponty, καθώς και τις διακαλλιτεχνικές σχέσεις της λογοτεχνίας με τις καλές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική κτλ.). Υπήρξα International Student των πανεπιστημίων Harvard Extension School, U.S.A., The Oxford University, U.K. και University of Gloucestershire, U.K. και είμαι International Student of Stanford University, U.S.A., παρακολουθώντας μαθήματα στο πλαίσιο εκπόνησης της έρευνάς της. Ομιλώ και γνωρίζω πάνω από 16 ξένες γλώσσες, είμαι κάτοχος πτυχίων Η/Υ και προγραμματισμού, μέλος των διεθνών δικτύων ASLE U.S.A., ENSCAN, Petrocultures - Canada, The International Ecolinguistics Association, The International Merleau – Ponty Circle και Member at the International Board of the MA English and TESOL, University of Gloucestershire, U.K. Συμμετέχω σε συνέδρια, ημερίδες και συμπόσια, δημοσιεύοντας σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.
 
Ατέλειωτες ώρες έρευνας, δουλειάς, μελέτης και συγγραφής, όλα μπολιασμένα με ζήλο κι αγάπη εκ μέρους μου, έχοντας φάρο την αέναη στήριξη του επόπτη μου Δημήτρη Αγγελάτου, Καθηγητή Νέας Ελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας Λογοτεχνίας του τμήματος Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α. που μου δίνει το ευ στην έρευνα και ζωή.
 
Το Ι.Κ.Υ. αποτελεί μοχλό για την προώθηση της έρευνας στη χώρα μας και το ευχαριστώ θερμά που με βοηθά να συνεχίσω να υλοποιώ τους στόχους μου χάρη στη δική του οικονομική ενίσχυση, προβάλλοντας τις σπουδές μου και την έρευνά μου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διευρύνοντας τις γνώσεις μου σε νέα ερευνητικά πεδία και συμβάλλοντας στην προώθηση της έρευνας και καινοτομίας. Γιατί η επιτυχία έρχεται όταν πιστεύεις μέσα σου, στις δυνάμεις σου και όσα αγαπάς. Ο συνδυασμός όλων των δυνάμενων οδηγούν στην επιτυχία (P. Coelho). 

 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss