ESPA

Η εμπειρία της Λίας , Πρακτική άσκηση Erasmus+ στον Τομέα της ΕΕΚ

lia istoria epitixias.jpg

Γεια σας, είμαι η Λία και είμαι 22 χρονών. Είμαι μαθήτρια του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης του ΟΑΕΔ. Θα ήθελα να σας περιγράψω την εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus+.

Πήγα στην Αγγλία για δύο εβδομάδες. Κάθε μέρα πήγαινα στο κολέγιο Νάσιοναλ Σταρ. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σε πραγματικό χώρο εργασίας, στο Μπιστρό του κολεγίου.  Είναι η πρώτη φορά που δούλεψα στη ζωή μου και ένιωσα πολύ ωραία!

Εκεί γνωρίστηκα και με άλλα παιδιά από το κολέγιο και πιο πολύ με τη Φραντζέσκα. Με τη Φραντζέσκα δουλεύαμε μαζί στο Μπιστρό και βοηθούσαμε η μία την άλλη. Έμαθα να χειρίζομαι τη μηχανή του καφέ, να παίρνω παραγγελίες, να στρώνω τα τραπέζια και να βάζω λουλούδια στα τραπέζια για διακόσμηση. Πιο πολύ μου άρεσε που εξυπηρετούσα τους πελάτες και μιλούσα στα αγγλικά. Η υπεύθυνη του Μπιστρό ήταν πολύ ευγενική μαζί μου και είπε πολύ ωραία λόγια για μένα.

Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τον εαυτό μου γιατί τα κατάφερα στη δουλειά.

Στον ελεύθερο χρόνο μας κάναμε επισκέψεις σε μουσεία ή και σε άλλες πόλεις. Πιο πολύ μου έκανε εντύπωση το πρώτο βρετανικό υπερωκεάνειο, αλλά και το σπίτι του Σαίξπηρ και το μουσείο τεχνολογίας.

Ήταν η πρώτη φορά που ταξίδευα χωρίς τους γονείς μου, αλλά καθόλου δεν φοβήθηκα. Μου άρεσε πάρα πολύ το συναίσθημα όταν το αεροπλάνο πετούσε μέσα στα σύννεφα και φαινόταν λίγο ο ήλιος.

Η συμμετοχή μου στο Erasmus+ με έκανε να νιώσω πιο δυνατή, πιο ανεξάρτητη, αλλά και πιο χαλαρή.

Είναι ωραίο να πετυχαίνεις τον στόχο σου.

Εύχομαι να ξαναπάω!!!

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss